Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Talententent nu ook voor ouders

14 januari 2010

De Talententent start maandag 18 januari met een nieuw programma voor de komende acht weken. Kinderen van de deelnemende basisscholen uit de Oosterparkbuurt en de Transvaalbuurt kunnen dan onder professionele begeleiding kennismaken met verschillende naschoolse activiteiten in de buurt. Nieuw is dat ook de ouders aan een cursus kunnen deelnemen.

Het aanbod voor de kinderen is divers: sport, communicatie, wetenschap en cultuur. De activiteiten worden georganiseerd door Dynamo, in samenwerking met de deelnemende scholen en het stadsdeel.

Naast het vertrouwde programma bevat de Talententent een aantal nieuwe activiteiten. Kinderen in de Transvaalbuurt kunnen mobiles maken, op karateles en leren trommelen. Voor de kinderen in de Oosterparkbuurt is een kookcursus voor gevorderden opgezet.

Op vrijdagmiddag 22 januari start in de Oosterparkbuurt ook een speciale cursus voor ouders. Deze loopt parallel met de cursus `Versieren met Verf' voor kinderen. In de cursus leren de ouders de basistechnieken van het decoreren en hoe ze samen met hun kinderen thuis met verf aan de slag kunnen.

De activiteiten van de Talententent kunt u terugvinden in de speciale Talentententfolders. Deze folders zijn vorige week op de deelnemende scholen De Kaap, de Kraanvogel, Louise de Coligny en Sint Barbara uitgedeeld. De kinderen van de Linnaeusschool kunnen zich aanmelden bij hun meester of juf.