RTL Group

Controversieel seizoen America's Next Top Model bij RTL 5

Na het succesvolle Benelux Next Top Model en de wilde meiden van de Australische versie, komt vanaf maandag 18 januari een nieuwe reeks van Americas Next Top Model bij RTL 5. In het elfde seizoen brengen Tyra, de meiden en de deskundige jury zelfs een bezoek aan ons eigen kikkerlandje voor de spannende finale.

Met als thema Feel the love klauwen de veertien modellen hun weg naar de internationale top van de modewereld. Ze eindigen in Amsterdam waar ze Daphne Deckers ontmoeten en gejureerd worden door grote namen in de modewereld zoals Marlies Dekkers en Mart Visser.

De opvallendste deelneemster aan dit seizoen is Isis King. De donkere schone werd geboren als man maar voelde zich altijd een vrouw. Na een geslachtsoperatie besloot ze mee te doen aan Americas Next Top Model. Niet alle deelneemsters waren echter van haar gecharmeerd en de love was soms ver te zoeken in het modellenhuis.

Het elfde seizoen van de topserie hield miljoenen Amerikanen aan de buis gekluisterd en de deelname van Isis wordt gezien als een grote stap in de emancipatie van transseksuelen. Met daarnaast ook nog het bezoekje aan Amsterdam en de spotlight op Nederlandse mode is dit seizoen er een die niet gemist mag worden.

Uitzending RTL 5: vanaf, maandag 18 januari, wekelijks tussen 20:30 en 21:30 uur.
Herhaling: zaterdag 24 januari, tussen 18:40 en 19:40 uur.

Website: rtl.nl/reality/americasnexttopmodel

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruben Praster, 035 - 6718406 of ruben.praster@rtl.nl.