Werkzaamheden reconstructie Spui van start: betekenis voor HTM-lijnen

15/01/2010 11:15

HTM Personenvervoer NV

De gemeente Den Haag start aanstaande maandag 18 januari met de reconstructie van het Spui. Gelijktijdig met deze herinrichting komt er een nieuwe gecombineerde tram-/bushalte Centrum op het Spui ter hoogte van Asta. De tram- en bushaltes Spui/Stadhuis verdwijnen op den duur. De werkzaamheden aan het Spui die door de vorst eerder 2 weken waren uitgesteld, beginnen nu dus op maandag 18 januari. De herinrichting wordt gefaseerd uitgevoerd waarbij (delen van) het Spui tijdelijk zijn afgesloten voor verkeer. Tijdens de werkzaamheden gelden er omleidingsroutes. De totale werkzaamheden gaan ongeveer een half jaar duren; in de komende periode is de betekenis voor de HTM-lijnen, het volgende:

Tram 1 en 16

Voor tram 1 en 16 vervalt tijdens deze periode de halte Centrum in beide richtingen, de tramlijnen stoppen voorlopig nog wel bij de halte Spui/Stadhuis. De routes blijven vooralsnog ongewijzigd.

Bus 22 en 24

Vanaf 18 januari rijden bus 22 en 24 in beide richtingen een gewijzigde route tussen de haltes Centraal Station en Kneuterdijk. De haltes Centrum, Spui/Stadhuis en Nieuwe Haven vervallen in beide richtingen. Bus 22 en 24 krijgen wel een extra halte ter hoogte van het Buitenhof. Reizigers van bus 22 en 24 die verder willen reizen naar het centrum, kunnen op halte Kneuterdijk overstappen op tram 1 of 16, of bij Centraal Station op de trams 2 en 6 of RandstadRail 3 en4.





http://www.htm.net


Noot voor de redactie:



HTM