Rapper Yes-R duikt met winnaars studio in

15/01/2010 11:23

Stichting Lezen & Schrijven

Op maandag 18 januari zal rapper Yes-R bekend maken wie de hoofdwinnaar is van de wedstrijd 'Taalkr8! met Yes-R'. In november werden jongeren opgroepen om een rap in te sturen over taal in de breedste zin van het woord. Aanstaande maandag zal uit een voorselectie van drie leerlingen de hoofdwinnaar worden gekozen. De hoofdwinnaar neemt vervolgens direct in bijzijn van de andere winnaars de rap op in een studio in Almere. Aanleiding van de wedstrijd was de start van Taalkr8! 2009/2010.

Om 11:00 uur worden Tahmina Hashimi, Morad Safraoui, Soufiane Houba, de winnaars van de wedstrijd, welkom geheten in de studio van SPEC Entertainment in Almere. Na bekendmaking van de hoofdwinnaar neemt Yes-R samen met de leerlingen de tekst van de rap door. Vervolgens nemen zij samen de rap op in de geluidsstudio en daarna de videoclip. De clip wordt op een later tijdstip gelanceerd op YouTube.

Yes-R is het nieuwe gezicht van Taalkr8! en maakt met zijn workshop 'Schrijf 't van je af' leerlingen enthousiast voor taal. Taalkr8! is een workshopprogramma waarmee vmbo-scholen het belang, maar vooral ook het plezier in taal overdragen aan de leerlingen. Daarnaast heeft Taalkr8! als doel om het taalbeleid van de school te verbeteren. Voor meer informatie zie www.taalkr8.nl.





http://www.taalkr8.nl