Provincie Utrecht

Bomen rooien op het kruispunt Van Alterenlaan, Lopik

15-1-2010 -

Hinder voor het verkeer op maandag 18 januari

Op maandag 18 januari rooit de provincie Utrecht 11 bomen op het kruispunt van de N210 en de Van Alterenlaan in Lopik. Het rooien van de bomen is nodig om de reconstructie van het kruispunt te kunnen uitvoeren in het laatste kwartaal van 2010. Het rooien van de bomen vindt buiten de spits plaats maar kan wel enige hinder geven voor het verkeer.

Verkeersveiligheid

Omwille van de verkeersveiligheid gaat de provincie het kruispunt van de N210 met de Van Alterenlaan reconstrueren. Op het huidige kruispunt vinden veel letselongevallen plaats en het kruispunt vormt een knelpunt voor het oversteken van langzaam verkeer. Vooral voetgangers moeten lang wachten voordat zij de N210 veilig kunnen oversteken.

Reconstructie
De reconstructie houdt in het afsluiten van de Van Alterenlaan-noord ter plaatse van de aansluiting op de N210 voor gemotoriseerd verkeer. Daarnaast komt er op de N210 een aparte linksafstrook voor verkeer richting Van Alterenlaan-zuid/Jaarsveld. Een geleider in het midden van de weg moet er tenslotte voor zorgen dat voetgangers de N210 in twee keer kunnen oversteken.

Uitvoering
De uitvoering van de reconstructie is gepland voor het 2e en het laatste kwartaal van 2010.
In het 2e kwartaal wordt er een berg zand gestort op de plek waar de weg verbreed wordt. Deze berg zand dient als voorbelasting van de grond die op die manier kan `inklinken' waardoor er een stevige bouwondergrond ontstaat.
Het aanbrengen van de verhardingen en de ingebruikname vindt plaats in het laatste kwartaal.

Bomenkap en verkeershinder
Voor het rooien van de 11 bomen op het kruispunt heeft de provincie een kapvergunning. De bomen moeten gerooid zijn voordat het broedseizoen begint om er zeker van te zijn dat we geen vogels verstoren die zich in de bomen hebben genesteld. Voor het rooien van de bomen hoeft de weg niet te worden afgesloten. Toch is het niet mogelijk om de kap geheel buiten het verkeer uit te voeren. Om ervoor te zorgen dat de weggebruikers zo weinig mogelijk hinder ondervinden van het werk, vindt de kap buiten de spits plaats (tussen 09:00 en 15:30 uur). Op het moment dat een boom gaat vallen, wordt het verkeer even stil gezet door verkeersregelaars.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon 030 - 258 33 19