Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Toplaag stadsautoweg Heerlen gaat er af
Tijdelijke oplossing voor problemen N281

De Provincie Limburg start komende maandag 18 januari met het verwijderen van de slechte bovenlaag van de N281 en het aanbrengen van tijdelijke belijning. De weg blijft toegankelijk, al is er gedurende ongeveer twee weken slechts één rijstrook beschikbaar.

Het wegdek van de N281 in Heerlen heeft sterk te lijden gehad onder de extreme winterse omstandigheden van de afgelopen weken. Door vorst en opdooi zijn er gaten in de weg gevallen. Sommige zijn met koud asfalt gevuld en op twee wegvlakken is de bovenlaag weggefreesd. Ook is de snelheid teruggebracht naar 50 km per uur. Deze maatregelen zijn echter niet afdoende gebleken. Daarom wordt maandag gestart met het wegfrezen van het asfalt van het stuk weg gelegen tussen Ikea en het Roda Stadion. Daarmee komt weer een veilige rijbaan ter beschikking.

Tijdens de werkzaamheden blijft permanent één rijstrook beschikbaar voor doorgaand verkeer. De werkzaamheden zullen twee weken in beslag nemen, waarna weer twee rijstroken beschikbaar zijn. De snelheidsvermindering blijft echter van kracht.

Deze tijdelijke oplossing is ter voorbereiding van het groot onderhoud dat begin april zal starten. In verband met de weersomstandigheden is het niet mogelijk hier nu al mee te beginnen.

15-1-2010 13:35