Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Zwembad IJsselmonde sluit 2009 spetterend af

200.000 bezoekers ontvangen in 2009

Zwembad IJsselmonde heeft 2009 met een record afgesloten. Zij ontvingen het jaar 200.000 bezoekers, dat zijn er 15.000 meer dan vorig jaar. Dinsdag 12 januari werd er door Bram van Hemmen, portefeuillehouder deelgemeente IJsselmonde en Martin Hoogesteger, rayonmanager Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam feestelijk stilgestaan bij dit heugelijke feit. Bezoekers van het zwembad ontvingen uit hun handen een cadeau. Daarbij werd er geproost op de goede samenwerking en een succesvol 2010.

Na een verwoestende brand in 2005 opende zwembad IJsselmonde haar deuren in 2007. Voor 2007 ontving het zwembad gemiddeld 150.000 bezoekers, na de opening groeiden de bezoeken gestaag. Met in 2008 185.000 bezoekers en nu in 2009 200.000. Deze goede cijfers zijn met name te danken aan goed ondernemersschap, waardoor het zwembad voor 95% bezet is.

Het zwembad werkt met veel partijen samen, zo kunnen zij de bezoekers een diversiteit aan activiteiten en diensten aanbieden. Voor de organisatie van activiteiten doen zij dit met sportstimulering IJsselmonde (onderdeel van Sport en Recreatie, gemeente Rotterdam) en de brede scholen uit IJsselmonde. Door die samenwerking kunnen er o.a. activiteiten georganiseerd worden voor senioren en clinics gegeven worden, zoals waterpolo en snorkelen.

Gosh Sports & Health Club is gevestigd in de accommodatie, zij beheren de horeca en organiseren met Sport en Recreatie een aantal activiteiten, zoals het Sinterklaasfeest en Aqua Judo. Ook is er een nauw contact met het paramedisch Centrum Rotterdam, een maatschap van fysiotherapeuten. Zij verlenen fysiotherapie zowel aan hun patiënten als aan bezoekers van het zwembad die blessures of andere lichamelijke problemen hebben. Daarnaast organiseert het Albeda College de opleiding sport en zwemonderwijs en zijn er 11 verenigingen actief

In 2010 wordt deze goede lijn doorgezet: het aanbieden van een kwalitatief hoge voorziening en activiteiten, in samenwerking met de diverse partners.

Kijk op www.rotterdamsportstad.nl voor meer informatie over de openingstijden en activiteiten.