Warchild


Ambassadeurs van de Vrijheid 2010 bekend

18 januari 2010 - Guus Meeuwis, The Boris & Wicked Jazz Experience en Junkie XL zijn door het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de dertien Bevrijdingsfestivals benoemd tot Ambassadeurs van de Vrijheid 2010.

Ambassadeurs van de Vrijheid 2010: Guus Meeuwis, Junkie XL, The Boris & Wicked Jazz Experience 5 Mei, een dag om de vrijheid te vieren Ook dit jaar worden op 5 mei bevrijdingsfestivals georganiseerd in het hele land. De Ambassadeurs bezoeken de verschillende festivals met een helikopter van de Koninklijke Luchtmacht. Zij treden op de festivals op, maar laten ook horen wat zij van vrijheid vinden.

5 Mei, een dag om stil te staan bij vrijheid
Wij leven hier in vrijheid maar dat is niet vanzelfsprekend. Wereldwijd leven miljoenen kinderen in oorlog. War Child vindt dat kinderen en oorlog niet samen gaan! En toch gebeurt het, elke dag. Voor kinderen is oorlog onbegrijpelijk. Zij maken vreselijke dingen mee die zij moeilijk kunnen verwerken. War Child helpt deze kinderen hun kracht terug te vinden. In onze werkwijze staan creativiteit, sport en spel centraal. Sport en spel maken een kind weer vrij. Het biedt kinderen een uitlaatklep en helpt ze om te gaan met hun ervaringen.

Je vindt ons op 5 mei op alle bevrijdingsfestivals in het hele land! We houden je via deze site op de hoogte van onze activiteiten.

War Child is samen met Amnesty International, Cordaid Mensen in Nood en VluchtelingenWerk Nederland partner van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Want: Vrijheid maak je met elkaar!

Ga voor meer informatie over de bevrijdingsfestivals naar www.bevrijdingsfestivals.nl

Steun oorlogskinderen wereldwijd. Word Friend van War Child!