InterRail lanceert twee nieuwe passen 18/01/2010 09:19

PR Newswire

UTRECHT, January 18 /PRNewswire/ --

- Speciale 60+ pas in heel Europa geïntroduceerd

Na studenten en jonge globetrotters hebben ook oudere reizigers ouderen ontdekt hoe je met een InterRail Pass comfortabel en goedkoop per trein door Europa kunt reizen. InterRail speelt in op deze ontwikkeling door een speciale 60+ Pas te introduceren op de Vakantiebeurs 2010, waarmee 60-plussers door Europa kunnen reizen tegen een speciaal tarief.

Ga om het multimediapersbericht te zien naar:
http://multivu.prnewswire.com/mnr/prne/interrail/40768

Dit speciale tarief, dat exclusief geldt voor de InterRail Global Pass, is de afgelopen week officieel gepresenteerd op de Nederlandse Vakantiebeurs 2010 in Utrecht. Verder zal het gepromoot worden op andere Europese vakantiebeurzen, zodat jong en oud in heel Europa op de hoogte worden gebracht van de voordelen van het reizen met een InterRail Pass.

,,60-Plussers vormen een aantrekkelijke nieuwe groep InterRailers omdat zij het geld en de tijd hebben om te reizen. Daarnaast ontdekken ze langzamerhand dat de trein goedkoper is dan het vliegtuig en dat er heel veel leuke bestemmingen in Europa per trein te bereiken zijn," legt marketing directeur Ana Dias e Seixas van InterRail uit.

Onder jongeren is de InterRail Pass al decennialang de populairste Europese treinpas. 70 Procent van het aantal passagiers is nog steeds jonger dan 26. Toch zijn de InterRail passen bedoeld voor alle leeftijden. Met de InterRail Pass kunnen mensen voor een relatief laag bedrag onbeperkt met de trein reizen in en door 30 Europese landen.

Op de vakantiebeurs in Utrecht komen vooral bezoekers van 45 jaar of ouder. Daarom koos de Eurail Group ervoor de promotie van de 60+ pas hier te starten. Daarnaast werd op de vakantiebeurs de InterRail Global Pass voor vijftien dagen gelanceerd. Voorheen waren Global Passes alleen geldig voor 22 dagen, een maand of kortere perioden. De 15 dagen pas is vooral geschikt voor mensen die twee weken lang regelmatig of elke dag met de trein willen reizen of die heen en terug willen reizen naar en van hun vakantiebestemming.

InterRail merkt ook een groeiende populariteit voor Oost-Europese bestemmingen zoals Roemenië, Hongarije, Slovenië en Slowakije. Tijdens de vakantiebeurs, was 80 procent van de bezoekers van de stand vooral geïnteresseerd om met InterRail door Groot-Brittannië te reizen. Voor Zuid-Europese landen als Spanje en Portugal, blijken passagiers ervoor te kiezen om er met het vliegtuig heen te reizen en vervolgens een InterRail Pass voor het land te kopen om er per trein doorheen te reizen.