Amerikaanse oplossing voor moeilijke gesprekken naar Nederland

18/01/2010 11:55

VETRON

Amerikaanse oplossing voor moeilijke gesprekken naar Nederland

Alphens opleidingsinstituut Het IMK ontvangt licentie Crucial Conversations van VitalSmarts

Alphen aan den Rijn, januari 2010 - Wie kent het niet: gesprekken thuis of op het werk die op voorhand al dreigen te escaleren. In Amerika hebben ze inmiddels dé oplossing voor deze moeilijke gesprekken: het trainingsprogramma Crucial Conversations. Reden voor opleidingsinstituut Het IMK uit Alphen aan den Rijn om dit internationale concept en de Amerikaanse bestseller Crucial Conversations naar Nederland te halen.

Crucial Conversations is ontwikkeld om in relatief korte tijd cultuurproblemen op te lossen door een effectieve manier van communiceren in 'cruciale situaties'. Grote multinationals als Microsoft, Philips en Lockheed zijn voorbeelden van bedrijven die de technieken van het Amerikaanse trainingsprogramma inmiddels succesvol toepassen. Sander van Eijnsbergen, directeur van Het IMK: "De technieken worden gebruikt in situaties waarbij opinies uiteenlopen, emoties een rol spelen en waarbij de onderlinge belangen groot zijn. We weten uit ervaring dat mensen juist in deze situaties, waar het erop aan komt, niet goed in staat zijn om op een effectieve manier onder woorden te brengen wat ze bedoelen, wat hen dwars zit of wat ze eigenlijk willen zeggen. Met alle gevolgen van dien. Met die focus onderscheidt de training zich van de bestaande communicatietrainingen."

Irreële doelstellingen en scheve machtsverhoudingen

Het IMK start dit voorjaar met het geven van de tweedaagse trainingen. "Iedereen kent voorbeelden van lastige situaties waarin men zich onmachtig voelt om zaken aan de orde te stellen. Hierbij kun je denken aan irreële doelstellingen en scheve machtsverhoudingen. Vaak voelen mensen zich na afloop van een belangrijk gesprek niet gehoord. De training leert de cursisten een krachtige en effectieve dialoog aan te gaan. Daarbij ligt de nadruk op duurzame relaties en resultaten, zowel zakelijk als privé." Voor Het IMK betekent de licentie een verdere verbreding en professionalisering van hun diensten in de Benelux.

Bestseller

Eigenaar van het concept, het Amerikaanse VitalSmarts, is een organisatie dat inmiddels meer dan 300 van de Fortune 500 bedrijven tot de klantenkring mag rekenen. Medeoprichter Joseph Grenny deed uitgebreid onderzoek naar de oplossingen van moeilijke gesprekken en schreef als coauteur de internationale bestseller Crucial Conversations. In februari komt Joseph Grenny naar Nederland om te spreken op het IMK Congres Crucial Conversations.

Zie: http://www.imkopleidingen.nl/algemeen, zie vitalsmartscongres.

Over Het IMK

Het IMK geeft trainingen op het gebied van leidinggeven, management, personeelsbeleid, communicatie en marketing en sales. Op deze terreinen biedt Het IMK bovendien consultancydiensten, coachingstrajecten, begeleiding en advies. Het bedrijf werkt met een trainersnetwerk bestaande uit zo'n 80 specialisten. Allen met ervaring in het bedrijfsleven en/of als ondernemer. Jaarlijks trainen zij meer dan 7.000 cursisten vanuit IMK trainingslocaties door het hele land en incompany bij de opdrachtgever. Meer informatie vindt u op www.imkopleidingen.nl

Over VitalSmarts

VitalSmarts is de grondlegger van verschillende trainingsprogramma's, waaronder Crucial Conversations(R), Crucial Confrontations(TM) en Influencer Training(TM). Elk van deze concepten levert een waardevolle bijdrage aan de belangrijkste organisatiedoelstellingen, door te richten op de hoog gekwalificeerde vaardigheden en strategieën. VitalSmarts biedt ook consulten, onderzoek, executive teamontwikkeling en inspirerende sprekers.

www.vitalsmarts.com





http://www.imkopleidingen.nl