Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 17 januari

Hoorn, 17-01-2010 o 14.00 uur

Bestuurder overleden na eenzijdig ongeval

Akersloot, zondag 17 januari

Een 20-jarige automobilist uit Zaandam is zondagochtend rond 00.50 uur overleden als gevolg van een eenzijdig ongeval. Zijn auto werd op zijn kop in het water aangetroffen op de Boekel. De brandweer moest eraan te pas komen om het slachtoffer uit de auto te halen. Er werd geprobeerd hem te reanimeren. Dit mocht niet meer baten. Wat de oorzaak is geweest van het ongeval is onbekend.

Beschadigde auto blijkt gestolen

Egmond aan den Hoef, zaterdag 16 januari

Een 38-jarige man uit Heiloo en een 21-jarige man uit Limmen zijn zaterdagochtend rond 03.30 uur aangehouden op de Herenweg. De twee kwamen een politieauto tegemoet rijden op deze weg. De auto viel de agenten op door de flinke beschadigingen aan de voorzijde. De agenten keerden en gaven de auto een stopteken. Dit werd echter genegeerd. De bestuurder minderde buiten de bebouwde kom wel vaart en opende het portier. Hierna sprong hij uit de rijdende auto en rende weg in de richting van een woning. Hier kwam hij ten val en kon worden staande gehouden. De 38-jarige man rook naar alcohol. Hij bleek inderdaad gedronken te hebben. Hij blies 695 ug/l. Dit is ruim driemaal boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De auto bleek begin december ontvreemd te zijn uit Heerhugowaard. In de auto werd de 21-jarige bijrijder aangetroffen. Ook hij werd aangehouden. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Openlijke geweldpleging

Hoorn, zaterdag 16 januari

Een 16-jarige en een 15-jarige jongen, beide afkomstig uit Hoorn, zijn zaterdagochtend rond 00.40 uur aangehouden voor openlijke geweldpleging op het Kerkplein. De verdachten waren slaags geraakt met een 20-jarige man en een 21-jarige man, beiden afkomstig uit Amsterdam. Eén van de Amsterdammers zou tegen één van verdachten zijn aangelopen. De 16-jarige en een 15-jarige jongen gingen om deze reden de 20-jarige en 21-jarige man te lijf. De 20-jarige man werd, terwijl hij op de grond lag geschopt. Hij liep hierdoor aangezichtsletsel op. De 21-jarige man kreeg ook klappen. Hij had last van zijn kaak. De verdachten konden worden aangehouden en werden overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is aangifte gedaan van mishandeling.

Aanhouding voor poging inbraak winkel

Hoorn, zaterdag 16 januari

Twee 18-jarige mannen uit Hoorn werden zaterdagochtend rond 03.30 uur aangehouden op de Scheerder. Een getuige had gezien dat twee jongens op een scooter een stoeptegel tegen een raam van een slijterij hadden gegooid. Er werd een klap en glasgerinkel gehoord. De getuige zag dat de twee ervandoor gingen. De politie maakte aan de hand van de signalementen een zoekslag en trof op een fietspad de verdachten aan. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Doordat de ruit van de slijterij niet helemaal door was, werd er niets weggenomen.

Invordering rijbewijs na ongeval

Alkmaar, zondag 17 januari

Een 20-jarige beginnende bestuurder uit Ursem raakte zondagochtend zijn rijbewijs kwijt, nadat hij rond 03.15 uur op de Westerweg een ongeval had veroorzaakt. De bestuurder kwam uit het centrum van Alkmaar en verloor ter hoogte van het Frits Conijnplein de macht over het stuur bij een flauwe bocht. Hij kwam in de bosjes tot stilstand nadat hij een lantaarnpaal had geraakt. Zijn 17-jarige bijrijdster uit Heiloo was buiten bewustzijn en werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar. De bestuurder ging voor controle mee met de ambulance, maar kon even later mee met de agenten voor ademanalyse. Hij blies 475 ug/l. Dit is ruim vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l. voor beginnend bestuurders. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Auto te water

Berkhout, zaterdag 16 januari

Een 22-jarige bestuurder uit De Goorn raakte zaterdagmiddag rond 15.45 uur met zijn auto te water op de Grootweg. De man remde af omdat hij een S-bocht naderde en voelde dat zijn voorwielen weggleden. Hij probeerde te corrigeren, maar kwam zijwaarts de bocht uit en raakte in de berm. Het voertuig sloeg over de kop en kwam in de sloot terecht. Toen de hulpdiensten arriveerden waren de bestuurder en zijn 22-jarige bijrijdster inmiddels uit het voertuig. Zij werden opgevangen door een buurtbewoner.

Aanhouding voor glas gooien

Alkmaar, zondag 17 januari

Een 25-jarige man uit Alkmaar werd zondagochtend rond 02.50 uur aangehouden op de Breedstraat. Op de dansvloer in een horecagelegenheid was een vechtpartij ontstaan. Een 35-jarige Alkmaarder probeerde de groep uit elkaar te halen en kwam op de grond terecht. Hij werd meerdere malen geschopt en geslagen. Toen hij op wilde staan werd hem door de verdachte een glas met volle kracht in het gezicht gegooid. De Alkmaarder liep hierbij meerdere verwondingen in zijn gezicht op. De verdachte werd door een beveiligingsmedewerker aangehouden en overgedragen aan de politie.

Alcoholcontroles

Regio, zondag 17 januari

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er van 21.00 tot 24.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de N247 in Scharwoude. 260 Bestuurders moesten blazen. Slechts één bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. De 34-jarige automobilist uit Oosthuizen blies 500 ug/l. en kreeg een rijverbod. Zaterdagochtend werd er gecontroleerd op de kruising Oostergouw-IJsselweg in Hoorn. Hier werden 144 bestuurders gecontroleerd. Twee bestuurders bleken in overtreding te zijn. Een 42-jarige bestuurder uit Hoorn en een 30-jarige bestuurder uit Hoorn kregen een rijverbod.

Ook in de nacht van zaterdag op zondag werd gecontroleerd op alcohol. Op de Oosttangent werden 262 bestuurders op alcohol gecontroleerd. Vijf bestuurders bleken teveel gedronken te hebben. Zij kregen een rijverbod van enkele uren. Een 40-jarige automobiliste uit Heerhugowaard had de hoogste overtreding. Zij blies 550 ug/l.

Alle niet-overtreders kregen dit weekend na de alcoholcontrole een BOBslee uitgereikt.

Invorderingen door drankrijden

Schagen, zaterdag 16 januari

Een 50-jarige automobilist uit Breezand moest zaterdagochtend zijn rijbewijs inleveren nadat hij rond middernacht was aangehouden op Hofstraat. De man blies 610 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Den Burg, zaterdag 16 januari

Een 18-jarige beginnend bestuurder uit De Cocksdorp werd zaterdagochtend rond 03.15 uur aangehouden op het Schilderend. Hij blies 460 ug/l, terwijl 90 ug/l. is toegestaan voor beginnend bestuurders. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt.

Heerhugowaard, zaterdag 16 januari

Een 38-jarige automobilist uit Heerhugowaard werd zaterdagochtend rond 03.35 uur aangehouden op de Smaragd. Hij blies 630 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Warmenhuizen, zondag 17 januari

Een 39-jarige automobilsit uit Groet werd zondagochtend rond 00.20 uur aangehouden op de Stationsstraat. Hij had teveel gedronken en blies 630 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

De Rijp, zondag 17 januari

Een 31-jarige bestuurder uit De Rijp werd zondagochtend rond 05.30 uur aangehouden op de Jan Ploegerlaan met teveel alcohol op. De man blies 595 ug/l en moest zijn rijbewijs inleveren. Dit wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Huiselijk geweld

Hoorn, zaterdag 16 januari

Een 45-jarige man uit Hoorn werd zaterdagmiddag rond 12.00 uur aangehouden in zijn woning. Hij had ruzie gekregen met zijn vriendin omdat hij vond dat zij zijn woning moest verlaten. Toen zij wilde weten waarom, pakte hij haar beet en duwde haar tegen de muur. De vrouw had meerdere krassen op haar borstkas. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.