Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 18-01-2010

Politie onderzoekt woninginbraken

EMMEN Zondagmorgen kreeg de politie verschillende meldingen binnen van woninginbraken. Ter plaatse bleek dat er in de nacht van zaterdag op zondag was in gebroken bij vier woningen aan de Ronerbrink, Deverbrink en Druwerbrink. Alle inbraken waren gepleegd in de schuurtjes grenzend aan de woningen. Er zijn onder andere fietsen, etenswaren en gereedschap meegenomen. Bij een woning aan de Ronerbrink zijn er ook telefoons en geld weggenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. (2010003506/3507/3506/3510)

Brutale diefstal

KLIJNDIJK Zondagmiddag kreeg de politie een melding van een diefstal uit een woning. Een 80-jarige vrouw uit Klijndijk bleek te zijn bestolen van haar sierraden. Vrijdagavond werd er bij de woning van de vrouw aangebeld door drie jonge vrouwen. Zij gaven aan graag de woning van de vrouw te willen bekijken. Het verhaal was dat hun oma binnenkort in een soortgelijke woning zou komen wonen in de buurt. De vrouwen wilden graag zien hoe de woning was ingedeeld. De vrouw liet hierop de drie vrouwen binnen en liet hen de woning zien. Zondagmiddag bleek dat er enkele gouden sierraden waren weggenomen. De politie onderzoekt de zaak. (2010003542)

Alcomobilist aangehouden

EMMER COMPASCUÜM Zondagmiddag heeft de politie een 52-jarige man uit Emmer Compascuüm aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De man werd op het Hoofdkanaal WZ aangehouden voor een gordelcontrole waarbij hij ook een blaastest af moest leggen. Tijdens deze blaastest blies de man een F, waarna hij is aangehouden. Op het politiebureau blies de man bij de ademanalyse 565 ug/l (1,3 promille). Hij kreeg een rijverbod van zes uur. Voor het niet dragen van de gordel en het rijden onder invloed is proces-verbaal ongemaakt. (2010003537)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.