Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.30 uur

Utrecht, 18-01-2010

Verdachte aangehouden voor mishandeling (zie persbericht dd. 17 januari Van balkon gevallen)

AMERSFOORT Op zondagavond 17 januari is een 36-jarige man met onbekende verblijfplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een 26-jarige bewoonster aan de Ferguutplaats in Amersfoort. Op 16 januari viel de vrouw rond 21.30 uur vanaf het balkon van haar woning op twee hoog naar beneden. Zij raakte hierdoor gewond en ligt in het ziekenhuis. De politie verdenkt de man van het mishandelen van de vrouw tijdens een uit de hand gelopen ruzie in de relatiesfeer. De vrouw zou daarop gevlucht zijn via het balkon en vervolgens ten val gekomen.

De politie was op zoek naar de man die kort na het incident was weggereden. Hij werd in de omgeving van de Ferguutplaatsgezien op zondagavond gezien. Na een korte achtervolging werd de verdachte door meerdere eenheden van de politie op de Elegaststraat ingesloten en aangehouden. Hij zit vast en het onderzoek wordt voortgezet.

Drie autobranden

AMERSFOORT Zondagmiddag 17 januari werd de politie rond 16.00 uur naar de Balboastraat/Cabotstraat gestuurd. Er zou een auto in brand staan en een getuige had een verdacht persoon gezien die weg was gelopen in de richting van de Liendert.

(Signalement: man, ong. 20 jaar oud, Noord-Afrikaans uiterlijk, 1.80 m lang, verdachte droeg een driekwart jas met bontkraag, donkere pet.)

Maandagochtend 18 januari rond 02.50 uur stond er op de hoek van de St Annastraat met de Coninckstraat een auto in brand en even later om 05.20 uur werd de politie naar de Bloemendaalsestraat gestuurd. Daar stond eveneens een auto in brand. De branden zijn geblust en de politie sluit brandstichting niet uit.

Getuigen die meer weten van de branden of iets verdachts hebben gezien in de omgeving, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Aanhouding voor heling

VIANEN/DE MEERN/LEUSDEN Op vrijdag 15 januari is een 31-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van heling van twee personenautos.

Een surveillerende agent zag de man bij een paar autos bij een garage staan op de Beatrixstraat te Vianen. De agent vertrouwde het niet en na controle bleek dat beide voertuigen gestolen waren bij woninginbraken. Eén auto was gestolen tijdens een woninginbraak in De Meern in november 2009. De andere auto bleek gestolen te zijn bij een woninginbraak in Leusden in oktober 2009. Behalve de autos werden ook breekijzers en slijptollen aangetroffen. Mogelijk is dit inbrekerswerktuig. De man is ingesloten voor nader onderzoek.