Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur UPDATE

Utrecht, 18-01-2010

Aanhouding voor heling

VIANEN/DE MEERN/LEUSDEN Op vrijdag 15 januari is een 31-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van heling van twee personenautos.

Een surveillerende agent zag de man bij een paar autos bij een garage staan op de Beatrixstraat te Vianen. De agent vertrouwde het niet en na controle bleek dat beide voertuigen gestolen waren bij woninginbraken. Eén auto was gestolen tijdens een woninginbraak in De Meern in november 2009. De andere auto bleek gestolen te zijn bij een woninginbraak in Leusden in oktober 2009. Behalve de autos werden ook breekijzers en slijptollen aangetroffen. Mogelijk is dit inbrekerswerktuig. De man is ingesloten voor nader onderzoek.

Auto beschoten

VIANEN Een automobilist werd op zondagavond op de Rijksweg A2 beschoten. Een raam van de auto werd vernield, maar hij en zijn passagiere bleven ongedeerd.

Rond 19.30 uur reed een 60-jarige automobilist uit Haaren met zijn 57-jarige vrouw over de A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Den Bosch. Tussen de afslag Nieuwegein en afslag Vianen haalden zij een op de rechterrijstrook rijdende auto in. De vrouw keek zonder enige aanleiding naar de bestuurder van de auto, maar zag direct dat dit niet in goede aarde viel en keek de andere kant op. Vlak daarna hoorden de automobilist en zijn vrouw een knal, zagen dat de ruit van het rechter voorportier versplinterde en de splinters de auto inwaaiden. Direct daarna zagen zij dat de auto die zij aan het inhalen waren, plotseling van rijstrook veranderde, de afslag Vianen nam en harder ging rijden. Beiden waren ervan overtuigd dat zij vanuit de andere auto waren beschoten.

De automobilist ging achter de auto aan, seinde met zijn groot licht, maar de bestuurder stopte niet. De bestuurder sloeg onder aan de afslag linksaf en reed met hoge snelheid in de richting van het centrum van Vianen. De geschrokken automobilist stopte bij het Van der Valkmotel en belde 112.

Agenten gingen ter plaatse en stelden een onderzoek in de auto van de 60-jarige automobilist in. Daarbij werd niets aangetroffen. Gezien de schade is er niet met een vuurwapen, maar mogelijk met een luchtbuks of een katapult geschoten. De automobilist en zijn vrouw raakten, buiten de hevige schrik, niet gewond. Zij deden aangifte.

Agenten stelden aan de hand van het kenteken een onderzoek in Vianen in. Daarbij troffen zij de auto aan, maar er zaten geen personen meer in. De auto is in beslag genomen en de politie zet het onderzoek naar de verdachten voort.

Jong aan het winkelen

NIEUWEGEIN Op zondag 17 januari werden twee zeer jeugdige meisjes aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 18.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Passage dat twee meisjes met een tas vol onafgerekende boodschappen de winkel uitliepen. Het tweetal, meisjes van 6 en 10 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd door personeel aangehouden en de politie kwam ter plaatse.

Agenten namen de twee verdachten mee naar het politiebureau. Zij bekenden de spullen te hebben gestolen. Hun oma kwam naar het politiebureau om hen op te halen. Beide meisjes kregen een winkelverbod van een jaar.

Fietsster gewond

IJSSELSTEIN Een fietsster kwam op zondagmiddag 17 januari ten val en raakte gewond.

Rond 17.45 uur fietste een 54-jarige vrouw uit Benschop over de Randdijk. Ter hoogte van de Nedereindseplas kwam zij door de gladheid ten val, liep een hoofdwond op en bleef op straat liggen. Een passerende getuige dekte haar, in afwachting van de hulpdiensten, tegen de kou af met een slaapzak. Het slachtoffer werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.