Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 18-01-2010

Autoinbraken

OUDEWATER In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 januari is rond
02.20 uur ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Oost-IJsselkade. Een getuige belde de politie en agenten hebben in de omgeving nog gezocht naar de daders, echter zonder resultaat.

Beide daders waren donker gekleed. Eén van hen had een donkere broek aan met een witte bies aan de zijkant. Bent u ook getuige geweest van deze autoinbraak of heeft u twee mannen gezien die voor die tijd zich verdacht ophielden, neem dan contact op met de politie wijkteam Oudewater/Montfoort via 0900-8844.

Preventie

De politie constateert dat het aantal autoinbraken in Oudewater hoog is en adviseert alert te zijn op verdachte situaties.

Bent u getuige van een auto-inbraak of ziet u iemand die zich verdacht ophoudt bij geparkeerde autos, belt u dan 1-1-2. Kenmerken van verdacht gedrag zijn o.a. gluren in en rij autos, op de uitkijk staan, een paar keer terugkomen of vrij lang rond een auto hangen. Als u dat ziet of een combinatie van deze signalen, dan mag u de politie direct waarschuwen via 1-1-2. voor meer informatie over verdachte situaties kunt u terecht op de website herkendesignalen.nl.

Aangifte doen

Bent u toch slachtoffer van een auto-inbraak, doe dan altijd aangifte. U kunt bellen met 0900-8844 voor het maken van een afspraak of aangifte doen via internet. De politie adviseert om waardevolle goederen zoals navigatiesystemen, laptops of autoradios goed te registreren. Bij het eventueel aantreffen van (gestolen) goederen, kan de politie u makkelijker traceren en de goederen retourneren.

Auto te water

BREUKELEN Een automobilist raakte in de nacht van zondag 17 op maandag 18 januari met zijn auto te water.

Rond 01.35 uur reed een 37-jarige automobilist uit Loenen aan de Vecht over het Zandpad. Door nog onbekende oorzaak raakte hij van de weg en belandde in het water. De auto zakte tot aan de ramen in het water. Het slachtoffer slaagde erin via het bijrijdersraam uit de auto te klimmen. Hij raakte niet gewond. Uit de blaastest bleek dat hij niet gedronken had. De auto is door een takelbedrijf op het droge getakeld en weggesleept.

Veel te hard

BREUKELEN Een automobilist raakte aan het begin van de nacht van zondag 17 op maandag 18 januari zijn rijbewijs kwijt.

Rond 01.00 uur zagen agenten een automobilist met hoge snelheid over de Rijksweg A2 rijden, komende uit de richting van Den Bosch en gaande in de richting van Amsterdam. Zij gingen achter de auto aan en klokten hem op een snelheid van 159 km/u. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 90 km/u. De automobilist, een 25-jarige man uit Rijen, werd aan de kant gezet. Tegen hem is, na de wettelijke correctie, proces-verbaal opgemaakt voor 154 km/u. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.