Politie Groningen

maandag 18 januari 2010

Provincie Groningen, 18-01-2010

Sebaldeburen: gewonden bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Kuzumerweg in Sebaldeburen zijn zondagmiddag twee personen gewond geraakt. Een 22-jarige automobilist uit Oldekerk gaf bij de kruising met de Munnikeweg geen voorrang aan een 73-jarige automobiliste uit Engwierum. Een aanrijding was het gevolg. De 73-jarige vrouw en de 21-jarige bijrijdster van de veroorzaker zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de 73-jarige vrouw zat een hondje in de auto. Agenten hebben zich over het hondje ontfermd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: fietsster onderuit

Een 27-jarige fietsster uit Amsterdam is zondagmiddag met haar fiets onderuit gegaan. De vrouw fietste over de Ubbo Emmiusstraat in Groningen en gleed door de gladheid onderuit. Ze is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: alcomobilist aangehouden

De politie heeft zondagmiddag een 34-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man werd gecontroleerd op de Ulgersmaweg. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed reed. Op het bureau werd een alcoholpromillage van 2,1 vastgesteld. Bovendien was de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dat was al eerder ingenomen vanwege rijden onder invloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: kop-staart met vier autos

Bij een kop-staartbotsing met vier autos zijn zondagavond twee personen gewond geraakt. De botsing vond plaats op de A7 vanuit de richting Leek, vlak voor het Julianaplein. Een taxichauffeuse zag te laat dat het verkeer voor haar stil stond. De inzittende van de taxi en de bestuurder van de auto voor de taxi zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis (nadere gegevens ontbreken).

Zandeweer: jongen gewond bij aanrijding

Een 14-jarige jongen uit Uithuizen is zondagavond gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen zat bij zijn 49-jarige vader in de auto. Deze automobilist reed over de Molenhorn in Zandeweer en moest uitwijken voor een sneeuwberg op de weg. Door de gladheid belandde hij op de verkeerde weghelft en kwam frontaal in botsing met een 50-jarige automobiliste uit Uithuizen. De 14-jarige is met pijn aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van de aanrijding.

Hoogezand: aanhouding door schoensporen

De politie heeft zondagmorgen in een woning in de Reviusstraat in Hoogezand een 35-jarige man uit Stadskanaal als verdacht van auto inbraken, aangehouden. Naar aanleiding van een melding van inbraken in autos stelden agenten direct een onderzoek in de omgeving in. Die zagen opvallend veel dezelfde schoensporen rondom de geparkeerde voertuigen. Door de schoensporen te volgen en met behulp van twee oplettende getuigen, kon de inbreker worden aangehouden. Bij onderzoek in de woning werden zowel de gestolen goederen aangetroffen alsmede schoenen met hetzelfde schoenprofiel. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Slochteren: automobilist met auto op zijn kant

Op de A7, ter hoogte van de afslag Hoogezand, raakte zondagnacht een 26-jarige automobilist uit Groningen gewond. Door nog een onbekende oorzaak raakte de bestuurder met zijn auto van de weg. Hij gleed met zijn auto van het talud af en kwam op de zijkant tot stilstand. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijdt. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het voertuig is door een berging bedrijf afgesleept. De politie stelt naar aanleiding van dit ongeval een nader onderzoek in.

Vlagtwedde: auto hangt aan brug

Op zondagmiddag beleefde een 29-jarige bestuurster uit Groningen angstige momenten bij de brug aan de Spetsebrugweg in Vlagtwedde. De bestuurster verloor door het gladde wegdek de controle over haar auto. Zij gleed door en kwam in aanrijding met het hekwerk de brug. De auto belandde op de zijkant op het talud. De 29-jarige vrouw kon zonder letsel uit de auto klimmen. Door een touw aan de trekhaak van de auto aan een verkeerspaal te binden, kon in eerste instantie worden voorkomen dat deze in het water zou glijden. Toen het touw het begaf, gleed de auto alsnog in het water. De auto is door een bedrijf op het droge getild en afgesleept.