Politie Haaglanden

persberichten 18 januari

Den Haag, 18-01-2010

Politie onderzoekt overval fastfoodrestaurant
Den Haag De recherche van bureau Overbosch en de Spoorwegpolitie onderzoeken een overval op een fastfoodrestaurant op het Centraal Station van Den Haag. Op zondagochtend 17 januari vlak na de opening - rond 08.10 uur drong een onbekende man het restaurant binnen en bedreigde de aanwezige personeelsleden. Hij bond eén medewerker vast en ging er met een aanzienlijk geldbedrag vandoor. Direct nadat de personeelsleden de politie hadden gewaarschuwd, werd een groot onderzoek gestart. De technische recherche deed sporenonderzoek en er werd een sms-alert verstuurd. Ook werden de beelden van cameras in en om het station veilig gesteld.
De politie is op zoek naar getuigen. De overvaller was een man van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst, van ongeveer 1.55/1.60 meter lang. Hij droeg een spijkerbroek en een dikke zwarte jas. Ook droeg de overvaller een donkerblauwe sjaal voor zijn gezicht, donkere handschoenen en een donkere muts met aan de achterkant een oranje teken.
Mensen die nog niet met de politie hebben gesproken en iets van de overval hebben gezien of anderzijds informatie hebben die kan helpen bij het opsporen van de daders, worden verzocht contact op te nemen met de Spoorwegpolitie, via de tiplijn 0800-6070. Liever anoniem blijven? Bel dan met M. op 0800-7000.

Motorrijder mishandelt automobilist
Den Haag - Een 28-ajrige Hagenaar kreeg zondag 17 januari klappen van een nog onbekende motorrijder. De Hagenaar reed met zijn broer op de Lauwersstraat toen de motorrijder, die de Hagenaar naar eigen zeggen al enige tijd hinderde, zijn motor voor de auto stopte en op hen af kwam lopen. Hij vernielde de ruit van het bestuurdersportier en gaf de Hagenaar een aantal vuistslagen. Omstanders kwamen tussenbeide waarop de motorrijder er vandoor ging. Hoewel hij voordat hij wegreed zijn kentekenplaat omboog, wist één van de omstanders het kenteken te noteren. De recherche onderzoekt de zaak en stelt een onderzoek in naar de motorrijder.

Even afrekenen
Den Haag Een 27-jarige man uit Den Haag kwam zondag 17 januari om 14.00 uur naar het politiebureau Laak omdat hij nogal wat boetes open had staan. Hij betaalde veertien boetes, met een totaal bedrag van
1.928 euro.

Verdachte auto en spullen
Den Haag Surveillerende agenten zagen maandag 18 januari om 02.25 uur een auto rijden op de Mozartlaan. Omdat er kort daarvoor een poging tot inbraak bij een supermarkt aan de Alphons Diepenbrockhof was geweest, controleerden zij de auto en inzittenden. Het geheel schetste een verdacht plaatje: de bestuurder droeg donkere handschoenen die hij probeerde weg te frommelen toen hij de agenten zag, de bijrijder verklaarde dat ze gewoon wat rondjes aan het rijden waren. Beide mannen, 19 jaar uit Den Haag werden aangehouden. De bestuurder bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs. In de auto vonden de agenten een navigatiesysteem en in de kofferbakruimte stond een doos met daarin onder andere een aantal mp3-spelers, een bromfietskentekenplaat en verschillende nieuwe paren (sport)schoenen. Beide mannen wilden eerst met hun advocaat spreken voordat ze verhoord worden. In afwachting daarvan zitten ze nog vast.

Gesnapt bij crossen
Den Haag - Politieagenten hoorden zondag 17 december omstreeks 23.40 uur toen zij in de omgeving van het Esperantoplein reden het geluid van gierende autobanden. Toen de agenten polshoogte namen zagen zij op het Esperantoplein een automobilist rijden die aan het crossen was. De man trok hard op en trok vervolgens aan de handrem om daarna 180 graden te draaien. Kennelijk was de 21-jarige automobilist uit Den Haag al enige tijd aan het crossen, op het wegdek waren meerdere remsporen te zien. De Hagenaar kreeg een proces-verbaal.

Straatroof, politie zoekt getuigen
Den Haag - Een 48-jarige vrouw uit Den Haag werd vrijdag 15 januari omstreeks 15.45 uur slachtoffer van een straatroof. Het slachtoffer liep in de Noordwijkstraat toen iemand tegen haar schouder duwde. Even later voelde zij dat haar tas van achteren werd vastgepakt. De vrouw, die haar tas stevig vasthield, voelde dat één van de straatrovers probeerde de tas uit haar handen te trekken. Het slachtoffer zag een tweede jongen op haar af komen, daarvan kreeg zij een stomp in haar gezicht. De vrouw gilde hard en zag de twee straatrovers hard wegrennen. Even later merkte het slachtoffer dat haar oor hevig bloedde.
De twee straatrovers hadden beiden een noord Afrikaans/Arabisch uiterlijk en waren tussen de 12 en 17 jaar oud. Eén van hen droeg een zwart jack met een capuchon met een bruin gemêleerde bontkraag. Deze dader had een pokdalig gezicht en was ongeveer 175 lang. De ander droeg een gewatteerd jack met witte accenten, was ongeveer 165 lang en had krullend haar. De politie zoekt getuigen van deze straatroof. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie die de politie kan helpen om deze straatroof op te lossen, neem dan contact op met de recherche van bureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem dan via 0800-7000

Aanhoudingen na vernielingen nieuwjaarsnacht
Leidschendam Na een uitgebreid onderzoek hield de recherche van Bureau Leidschendam/Voorburg dinsdag 12 januari tussen 06.00 en 06.45 uur zes Leidschendammers en één Hagenaar aan, die er van verdacht worden tijdens de nieuwjaarsviering vernielingen te hebben gepleegd in de omgeving van de Westboschlaan. Een 19-jarige Leidschendammer verzamelde meerdere pallets die gebruikt werden voor een vreugdevuur. Toen het vuur dreigde te doven werden allerlei voorwerpen van omwonenden en de gemeente gebruikt om het vuur weer te doen oplaaien. Zo belandden onder meer schuttingen, klikobakken, hekwerken en zelfs een konijnenhok op de brandstapel. De politie maakte proces-verbaal ter zake openlijke geweldpleging op tegen de aangehouden verdachten. De recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

Jongens bekennen vernieling aan school
Voorburg De politie heeft op donderdag 14 januari omstreeks 15.15 uur drie 13-jarige Voorburgers ontboden aan het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat het drietal zich vermoedelijk op oudejaarsavond schuldig maakte aan het vernielen van de ruiten van de Montessorischool. De jongens bekenden dat zij vuurwerk in de vensterbank van de school afstaken, waardoor de ruiten sneuvelden. De politie maakte tegen de drie Voorburgers proces-verbaal op.

Verdachte brandstichting oliebollenkraam aangehouden Naaldwijk De recherche van Bureau Westland hield maandag 18 januari om 06.00 uur een 37-jarige Westlander aan op verdenking van brandstichting in de oliebollenkraam op het Wilhelminaplein. De eigenaar en zijn vrouw waren op oudejaarsdag omstreeks 18.40 uur in de kraam, waarvan de luiken gesloten waren, toen zij plotseling een enorme knal hoorden. De linkervoorzijde van de kraam raakte daarbij zwaar beschadigd. Gelukkig liepen de eigenaar en zijn vrouw geen letsel op door al het rondvliegende glas. De politie startte een onderzoek naar de identiteit van de dader(s). Dankzij een M-melding en de resultaten van het rechercheonderzoek kon maandagochtend de 37-jarige verdachte worden aangehouden. Bij zijn aanhouding vonden de rechercheurs in een garagebox 10.500 hennepstekjes. Die namen de agenten in beslag.
De politie noekt nog steeds getuigen van deze zaak. Ondanks de nu verrichtte aanhouding kan de politie tips en informatie gebruiken die helderheid kunnen geven wat er op oudejaarsdag heeft plaats gevonden. Hebt u informatie en heeft u hierover nog geen contact met de politie gehad? Neem dan contact op met de recherche van bureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

Politie zoekt getuigen inbraak sleutelspecialist Delft De recherche van bureau Delft zoekt getuigen van een inbraak bij een sleutelspecialist aan de Verwersdijk op zaterdag 16 januari. Omstreeks 21.30 uur pleegden drie mannen daar een zogenoemde snelkraak; in korte tijd maakten zij twee hoogwaardige machines buit, waarmee sleutels (na-)gemaakt kunnen worden. De machines kosten ciraca 15.000 euro per stuk en worden specifiek gebruikt voor het vervaardigen van auto- en kluissleutels.
De mannen waren gekleed in donkere kleding en droegen bivakmutsen. De inbrekers maakten gebruik van een donkerkleurige Audi, die voorzien was van valse kentekenplaten. Na de kraak zijn zij vermoedelijk via het Rietveld en de Koepoortbrug richting de A13 gereden. De recherche zoekt mensen die zaterdag 16 januari omstreeks 21.30 uur iets van de kraak gezien hebben, of mensen die anderzijds informatie hebben die kan leiden naar de daders. Heeft u informatie belangrijk kan zijn voor het onderzoek, neem dan contact op met de recherche van bureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan met M. op 0800-7000.