Gemeente Etten-Leur

Etten-Leur heeft Antwoord© bel 14 076

Vanaf maandag 18 januari is de gemeente Etten-Leur bereikbaar via een nieuw telefoonnummer: 14 076. De gemeente Etten-Leur heeft al één centraal telefoonnummer (5024000) om bellers snel en efficiënt te kunnen helpen. Iedereen die een vraag aan de gemeente heeft, of het nu over afvalinzameling, paspoorten, vergunningen, uitkeringen of klachten gaat, kan dit nummer bellen of hiervoor de gemeentelijke website raadplegen. Het centrale nummer wordt nu vervangen door 14 076 dat aansluit bij de landelijke doelstellingen voor dienstverlening door de overheid.

Daarmee geeft de gemeente uitvoering aan het Antwoord©-convenant. Dit convenant tekende Etten-Leur vorig jaar oktober met het landelijk programma Overheid heeft Antwoord© van het ICTU (zie hierboven bij "zie ook"). Met dat convenant heeft de gemeente Etten-Leur zich aangesloten bij de doelstelling dat vanaf 2015 gemeenten de ingang van de overheid zijn voor burgers, bedrijven en instellingen.

Voor nagenoeg alle vragen en transacties kunnen burgers in de toekomst terecht aan de balie in een gemeentehuis, op internet of door te bellen met hun gemeente. Om te zorgen dat gemeenten goed bereikbaar zijn, koos de rijksoverheid voor landelijke invoering van 14 + netnummers. Burgers en bedrijven kunnen naar de website van de gemeente surfen, via een 14+netnummer (14 076) met hun gemeente bellen of langs gaan bij de balie in het stadskantoor.

De gemeente Etten-Leur heeft al één centraal telefoonnummer (5024000) om bellers snel en efficiënt te kunnen helpen. Iedereen die een vraag aan de gemeente heeft, of het nu over afvalinzameling, paspoorten, vergunningen, uitkeringen of klachten gaat, kan dit nummer bellen of hiervoor de gemeentelijke website raadplegen. Het centrale nummer wordt nu vervangen door 14 076 dat aansluit bij de landelijke doelstellingen voor dienstverlening door de overheid. Die doelstelling is erop gericht dat inwoners en bedrijven in principe maar één nummer hoeven te gebruiken voor alle vragen aan de overheid. De gemeente Etten-Leur blijft telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

image

Overigens voert de gemeente Breda het nieuwe nummer tegelijk met Etten-Leur in. Die gemeente maakt immers ook gebruik van het netnummer 076. Beide gemeenten hebben samengewerkt bij de overstap naar 14 076. Ook in Breda is dus vanaf vandaag het nieuwe nummer in gebruik. Wanneer de inwoners van Breda en Etten-Leur bellen met 14 076 worden zij via spraakherkenning doorgeleid naar hun eigen gemeente. Een computer vraagt voor welke gemeente er wordt gebeld. Door herkenning van de woorden Etten-Leur of Breda wordt men doorgeleid naar de juiste gemeente.

De komende maanden wordt 14 076 samen met deze gemeentelijke internetsite onder de aandacht gebracht onder de titel `Etten-Leur heeft Antwoord©'. Dit gebeurt onder meer via posters, de gemeentepagina in De Etten-Leurse Bode en de internetsite. Alle brochures, informatiebladen, gemeentegids etc zullen in eerste instantie worden voorzien van stickers en in de loop van de tijd definitief worden aangepast.


Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl