Gemeente Teylingen

school Warmond van start

Planvorming brede school Warmond van start

18 januari 2010

Donderdag 14 januari 2010 vond de feestelijke ondertekening plaats van de intentieovereenkomst om te komen tot een brede school in Warmond. Naar aanleiding van de eerste plannen voor deze brede school is inmiddels duidelijk dat het veel meer wordt dan alleen een brede school. Het wordt een brede brede school, waardoor het beter is te spreken van een kloppend voorzieningenhart.

De intentieovereenkomst werd ondertekend door wethouder Wilbrink en vertegenwoordigers van de drie schoolbesturen, de peuterspeelzaal en de bibliotheek. De ondertekening vond plaats in de grote zaal van Het Trefpunt in Warmond.

Leefbare dorpen

Het college van Teylingen wil leefbare dorpen. Dit valt te lezen in de onlangs gepresenteerde toekomstvisie. De leefbaarheid van Warmond staat onder druk. Voorzieningen staan onder druk. De gemeente ziet de ontwikkeling van de brede school als een kans om Warmond de impuls te geven die het nodig heeft. Het gemeentebestuur concludeerde dat de brede school meer moet zijn dan alleen een `school', maar eerder een voorzieningenhart. Een plek, waar vele voorzieningen een plek kunnen krijgen, zodat een breed aanbod aan voorzieningen in Warmond kan blijven op een zo efficiënt mogelijk manier.

Brede schoolontwikkeling

Het afgelopen jaar is veel geïnvesteerd in de betrokkenheid van de drie scholen, de peuterspeelzaal en de bibliotheek bij de brede schoolontwikkeling. Deze vijf partners hebben aangegeven zich te willen inzetten voor het ontwikkelen van het kloppende hart in Warmond. Omdat de brede school breder is dan alleen deze voorzieningen worden voor het vervolgproces ook andere partners, zoals de kinderopvang, zorgfuncties, verenigingen en inwoners van Warmond betrokken. Dit alles om het huidige voorzieningenniveau in Warmond in stand te houden.

Ondertekening intentieovereenkomst

De eerste stap in 2010 vond plaats op donderdag 14 januari. Toen werd de intentieovereenkomst voor de brede school getekend om de samenwerking te benadrukken, de start van het verdere proces te markeren en vooral om anderen uit te nodigen mee te denken over hoe deze voorziening voor heel Warmond gerealiseerd kan worden. De ondertekening door de drie schoolbesturen (van de Alleman, de Waaier en Oostergeest), Bibliotheek Bollenstreek, de Peuterspeelzaal en de gemeente vond plaats in het Trefpunt, op donderdag 14 januari om 16.00 uur.

De gemeente wil graag dat zo veel mogelijk betrokkenen meedenken over dit kloppend hart. Daarom organiseert zij binnenkort (waarschijnlijk in februari) bijeenkomsten om mee te praten. Voelt u zich betrokken en wilt u graag ook bij de ondertekening aanwezig zijn? Dan bent u van harte uitgenodigd om getuige te zijn van deze eerste stap voor een nog sterker kloppend hart in Warmond.

Planning

De eerste helft van 2010 gebruikt de gemeente om meer partners te betrekken. Na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2010 zal de nieuwe raad worden gevraagd een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen. Rekening houdend met een voorbereidings- en bouwtijd van ongeveer 3 jaar kan de brede school in 2013 worden geopend.

Nieuwe afvalcontainers