Gemeente Uithoorn

Zouttekort nog niet opgelost

18 januari 2010
Reguliere gladheidbestrijding is nog niet mogelijk vanwege het tekort aan zout. Het college van burgemeester en wethouders van Uithoorn handhaaft de verkleining van het strooigebied en roept de inwoners van Uithoorn op tot voorzichtigheid, Ook nu de dooi invalt kunnen wegen en fietspaden glad zijn.

Helaas is de zoutvoorraad ook in Uithoorn nog niet op peil. Daarom blijft de verkleining van het strooigebied van kracht. Dit betekent dat het op fietspaden en wegen buiten het strooigebied de komende periode glad kan zijn.

Bij het bepalen van het strooigebied is van belang dat de reguliere bevoorrading van de winkelcentra, grote winkelgebieden en vitale bedrijven doorgang kan vinden. Verder is rekening gehouden met verbindingen voor het openbaarvervoer en voor de hulpdiensten.

Zodra het strooizout op is, zal dit verkleinde strooigebied zo goed mogelijk met zand berijdbaar gehouden worden.

Om weggebruikers te attenderen op mogelijke gladde wegen in de gemeente heeft de gemeente waarschuwingsborden bij de gemeentegrens geplaatst.

Het zouttekort is een landelijk probleem. Koning Winter regeert ook in de rest van Europa. De internationale vraag naar strooizout is daarom hoog en de leveranties zijn beperkt. Er wordt uit alle macht gewerkt om de voorraden weer op peil te krijgen.

Let op

Wegen en fietspaden buiten het verkleinde strooigebied kunnen glad zijn. Houd hier rekening mee als u de weg op gaat.

^