Politie Amsterdam-Amstelland

MAN ZONDER RIJBEWIJS RIJDT IN OP POLITIE (18-01-2010)

Tijdens een verkeerscontrole zijn zaterdagochtend 16 januari twee politiemannen gewond geraakt. De politiemannen wilden rond vier uur op de Beursstraat een automobilist staande houden omdat hij zonder verlichting reed en zijn autogordel niet gebruikte. Tijdens de staandehouding reed de bestuurder diverse keren hard naar voren en naar achteren. Hierbij werd op de politiemensen ingereden. Een van de politiemensen wist het portier te openen. De verdachte reed hard heen en weer terwijl de agent aan de deur hing. De man reed toen dicht langs een paal waardoor de politieman bekneld en gewond raakte.

De rode auto, een klein model Mazda, ging er met zeer hoge snelheid vandoor. De bereikte snelheid lag soms boven de 150 kilometer per uur. De auto verdween via de Piet Heintunnel uit het zicht van de politie. De auto hoorde thuis in Bussum. De politie van Gooi- en Vechtstreek heeft een nader onderzoek ingesteld, maar heeft de auto nog niet aangetroffen.

Zaterdagochtend werd in Bussum aangifte gedaan van diefstal van de rode Mazda. Rechercheurs van het Bureau Districtsrecherche Binnenstad hebben de zaak in onderzoek. Tijdens het rechercheonderzoek bleek al snel dat vermoedelijk een zoon van de eigenaar van de auto gebruik heeft gemaakt van de bewuste Mazda. Deze 23-jarige zoon is niet het bezit van een rijbewijs. Toen de politiemensen die bij de verkeerscontrole betrokken waren de foto van de 23-jarige zoon zagen, herkenden zij hem direct als de bestuurder van de auto die onder andere op hen ingereden was.

Op last van een officier van justitie van het parket Amsterdam kon zaterdagmiddag rond half vijf uur de verdachte in zijn woning in Bussum worden aangehouden. Hij is naar een politiebureau in Amsterdam overgebracht en is in verzekering gesteld.


____________________