Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 18-01-2010

Hennepdrogerij en knipperij ontdekt in flatwoning Tilburgse binnenstad

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag bij toeval in een woning aan de Schoolstraat een hennepdrogerij en knipperij ontdekt. Er werden vijf arrestaties verricht. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Agenten reden zondagmiddag met hun dienstauto vanaf de Heuvelstraat de Schoolstraat in. Ze zagen een man vanuit een schuifraam een woning uitklimmen. Ze herkenden de klimmer als zijnde een hen bekende 25 jarige Tilburger. Deze Tilburger heeft een strafblad. De dienders besloten een nader onderzoek in te stellen, naar deze aparte manier om een woning te verlaten. De Tilburger verklaarde zijn gedrag door te stellen dat daar een vriend woonde. De agenten belden aan bij de centrale toegangsdeur van de flatwoning. In de hal hing een sterke henneplucht. Op dat moment kwam er iemand aan lopen, een naar later bleek 19-jarige zwerver. Deze man vertelde dat die 25-jarige man die buiten stond zijn vriend was. Vervolgens werd de voordeur geopend door de hoofdbewoner een 23-jarige Tilburger. Uit de woning kwam een sterke wietlucht.

Met een machtiging hebben de agenten de woning betreden. Naast de hoofdbewoner waren er nog een 21-jarige zwerver en een 20-jariige man uit Oosterhout binnen. In de slaapkamer lag een grote doos waarin een grote hoeveelheid geknipte hennep lag. Bij een nader onderzoek werden op diverse plaatsen in de woning een aanzienlijke hoeveelheid al dan niet geknipte en / of gedroogde hennep gevonden. Ook werden attributen aangetroffen zoals schaartjes, droogrekjes en ventilatoren. De hele situatie wees er op dat in deze woning al langere tijd hennep wordt gedroogd en geknipt. De recherche stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontrole bij scholen, tien overtreders in 45 minuten

TILBURG: Agenten van het team Tilburg West hebben vanmorgen tussen 07.45 en 08.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de
Middeldijkdreef. Er werden tien automobilisten op de bon geslingerd.

Tussen de genoemde tijdstippen zijn er veel kinderen die naar de Meander en de Boemerang school gaan en deze weg moeten oversteken. Het wegdek was ter plaatse nat. Er geldt een maximumsnelheid van 50 km / uur. Er werden tien overtreders bekeurd. De hoogst genoteerde snelheid was 69 km / uur.

Politie onderzoekt forse woninginbraak in Goirle

GOIRLE: Zondagavond hebben de bewoners van een pand aan de Wethouder de Brouwerstraat bij thuiskomst omstreeks 22.00 uur ontdekt dat bij hen was ingebroken. De inbreker heeft aan achterzijde een raam van de woonkamer geforceerd. Diverse kamers en kasten zijn doorzocht. Naast een laptop en camera heeft de inbreker ook veel sieraden gestolen. De politie stelt nog een nader buurt- en sporenonderzoek in.

TILBURG: Zondagmiddag werd bij thuiskomst ook een inbraak ontdekt in een woning aan de Oeverstraat in Tilburg. Daar was de tuindeur aan de achterzijde geforceerd. Ook hier zijn sieraden gestolen. Een
studentenwoning aan de Tuinstraat kreeg zondagavond ook ongewenst bezoek. Rond 23.15 uur zag nog een van de bewoners iemand over de achterpoort klimmen en weggaan. De dief bleek middels insluiping via een niet afgesloten raam in de keuken te zijn gekomen. Daar had hij een stereotoren gestolen.

Ook is zondagavond een inbraak ontdekt in een woning aan de Hugo de Grootstraat. Rond 22.15 uur werd ontdekt dat de achterdeur was geforceerd. Ook de schuur was open gebroken. Daar werd een scooter, Kymco 53DVL9 weggenomen. De eventueel verdere buit is nog niet bekend.

Twee scooters onderuit in Tilburg

TILBURG: Vanmorgen zijn omstreeks 08.00 uur in een bocht van de Karel Doormanlaan twee scooters vermoedelijk mede door de gladheid onderuit gegaan. Op de eerste scooter zaten twee Tilburgse vrouwen van 21 en 24 jaar. De 24-jarige vrouw had last van haar rug en nek. Zij is door de ambulancedienst meegenomen ter controle naar het Twee
Stedenziekenhuis. Achter heen reed een 21-jarige Tilburgse op haar scooter. Zij moest remmen toen ze zag dat haar voorgangers onderuit gingen, waardoor ze zelf ook ten val kwam.

Politie zoekt getuigen.

Invalide man voor vierde maal slachtoffer van beroving,

TILBURG - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een straatroof die gistermiddag plaats vond op de Reeshofdijk in Tilburg. Een 45-jarige mindervalide Tilburger werd daarbij het slachtoffer. Hij raakte licht gewond. De politie is dringend op zoek naar getuigen.

Het misdrijf vond gisteren rond 13.30 uur plaats op de Reeshofdijk ter hoogte van de Zwartvenseweg. Het slachtoffer liet met behulp van zijn elektrische rolstoel zijn hond uit. Vanwege een dwarslaesie is de man aan een aangepaste rolstoel gebonden, die hij bediend met behulp van een mondbesturing. Voorbij de Zwartvenseweg in de richting van de Reeshof voelde hij een klap tegen het achterhoofd. Het slachtoffer keek hij om en zag een voor hem bekend gezicht. Hij herkende de man als zijnde de dader van drie eerdere berovingen die vorig jaar, tussen 17 juni 2009 en 06 augustus 2009 plaats vonden. De dader griste de gsm van zijn schoot, keerde zijn (retro)scooter en reed het Wandelbos in. Ten gevolge van de klap liep het slachtoffer nekklachten op.

De politie roept getuigen of personen die menen de dader en/of de genoemde scooter te kennen op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

(bericht Desirée Brabers)

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-01-2010 12:51 | © Regio Midden en West Brabant |