Project Gemeente Westland

Jaarwisseling

Jaarwisseling bleef beheersbaar met hulp van velen

Publicatiedatum: 18-01-2010

Raadscommissie Bestuur en Lokale Driehoek geven complimenten over brede inzet.

Weliswaar iets meer schade dan de vorige jaarwisseling (52.000 euro nu, tegen 50.000 euro vorig jaar), maar door inzet van velen is de afgelopen oudejaarsnacht in Westland beter beheersbaar en rustiger verlopen. Zowel de Raadscommissie Bestuur, de Lokale Driehoek (burgemeester, bureauchef Politie en Officier van Justitie) als het College hebben complimenten gegeven voor de inzet van brandweer, politie, ambulancepersoneel, leden van de buurtpreventie en medewerkers van de gemeentelijke afdelingen Beheer Openbare Ruimte en Veiligheid en Handhaving.

Opruimen
Daarnaast is er ook lof en waardering voor inwoners (ouderen en kinderen) die nieuwjaarsochtend spontaan vuurwerkafval opruimden en voor de organisatoren van de diverse feesten.
Burgemeester Sjaak van der Tak van Westland: "Ondanks de schade is er toch heel wat positiefs te signaleren. Dank aan allen die zich hiervoor hebben ingezet. Nu is het zaak deze positieve lijn voort te zetten."

Waardering
In de raadscommissie Bestuur van 14 januari jl. is gesproken over de wijze waarop de jaarwisseling is verlopen. De commissieleden gaven daarbij hun blijk van waardering voor eenieder die zich heeft ingezet om de jaarwisseling zo goed mogelijk te laten verlopen. Ze gaven echter ook aan het te betreuren dat, ondanks de inzet van velen, niet kon worden voorkomen dat er toch weer veel schade is opgelopen waar inwoners door gedupeerd zijn. In een komende evaluatie zal duidelijk worden of de aard van de incidenten ernstiger is dan in voorgaande jaren. De raadscommissie uitte daar haar bijzondere zorgen over.