Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Genomineerde sporters 2009

Op vrijdagavond 5 februari worden tijdens het Sportgala 2009 in Sport en Cultureelcentrum De Binder in Leersum de prijswinnaars bekend gemaakt.

U kunt aanwezig zijn bij dit Sportgala. Kaarten (EUR 5,- per stuk) zijn te koop bij De Binder in Leersum en 's middags bij de VVV in Doorn en in Driebergen-Rijsenburg.

De gemeentelijke Nominatiecommissie Sportprijzen 2009 heeft uit alle voordrachten een selectie gemaakt. Commissievoorzitter Hans van Zetten geeft aan dat het geen eenvoudige klus was. ,,Het valt niet mee uit vele goede kandidaten er drie te kiezen, want nummer vier valt af. Daarom is het goed dat de Nominatiecommissie bestaat uit journalisten, schooldirecteuren, sportbestuurders en de wethouder van sportzaken. Dat garandeert dat alle criteria worden meegewogen in het eindoordeel."

De nominaties staan in willekeurige volgorde.

Nominaties Sportiefste Basisschool
o Basisschool De Regenboog in Amerongen
o Protestants-christelijke basisschool De Hoeksteen in Leersum o Christelijke basisschool De Uilenburcht in Driebergen-Rijsenburg.

Nominaties Sportvereniging
o Basketbalvereniging Blue Arrows in Driebergen-Rijsenburg o Volleybalvereniging Enervo uit Doorn/Driebergen o Volleybalvereniging Volleer uit Leersum.

Nominaties Sporttalent
o Zwemmer Jelle Derksen uit Maarsbergen
o Korfbalspeelster Barbara Brouwer uit Doorn
o Hockeyer Gijs Schiebroek uit Amerongen

Nominaties Sportploeg
o Korfbalploeg Dalto B1 in Driebergen-Rijsenburg o Mixed Hockeyclub Maarn jongens D1
o Gemengd Zitvolleybalteam Volleer in Leersum

Nominaties Sportvrouw
o Atletiek beoefenaarster Floranke te Brake uit Doorn o Zwemster Judith Dogger-Cromjongh uit Driebergen-Rijsenburg o Triatlete Cora Mulder uit Overberg

Nominaties Sportman
(twee nominaties)
o Triatlonatleet Rob Barel uit Overberg
o Autocoureur Henry Zumbrink uit Amerongen