Politie Gelderland-Zuid

Jongen in woning beroofd

Nijmegen, 18-01-2010 o In de nacht van zondag op maandag is een 16-jarige jongen uit Nijmegen aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging tot diefstal met geweld.

Een 17-jarige jongen eveneens uit Nijmegen had een afspraak met de 16-jarige. Zij hadden thuis, een adres in de Lindenholt, bij de 17-jarige afgesproken. De 16-jarige jongen had nog een vriend meegenomen. In de woning vond een gesprek plaats. Mogelijk zou de vriend van de 16-jarige geld tegoed hebben van de 17-jarige. De vriend zou vervolgens de jongen bedreigd hebben en gedwongen het geld af te geven. Het slachtoffer werd gefouilleerd door de verdachte. Vervolgens hebben de 16-jarige jongen en zijn vriend de woning verlaten. De jongens gingen er met een onbekend geldbedrag vandoor.

De politie werd meteen daarop gewaarschuwd en was snel ter plaatse. Zij startte meteen met het onderzoek. Agenten gingen met het slachtoffer en zijn moeder naar het bureau om een uitgebreide aangifte op te nemen. Onderweg zagen zij op de Nieuwstadweg de 16-jarige jongen lopen die even daarvoor bij het slachtoffer was binnen geweest. Hij werd aangehouden. De politie heeft hem verhoord en in de loop van de nacht heengezonden. De politie zet het onderzoek voort. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. (14)

Laatst gewijzigd 18-01-2010 12:59 | © Regio Gelderland-Zuid |