Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Geneesmiddelen direct mee naar huis na bezoek aan arts LUMC

Publicatiedatum: 18 januari 2010 | PERSBERICHT
Aandachtsgebieden: Patiënt en zorg

Op 18 januari opent het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een poliklinische apotheek: Poli Apotheek LUMC. De Poli Apotheek is bedoeld voor patiënten die na ontslag of hun bezoek aan één van de poli's direct in het LUMC hun medicijnen op kunnen halen. Poli Apotheek LUMC

De Poli Apotheek LUMC voorziet hiermee in een toenemende behoefte om patiënten te voorzien van medicatie, wanneer ze niet opgenomen zijn in de kliniek. De patiënt hoeft nu namelijk voor de (eerste) medicatie niet eerst meer langs de eigen apotheek. Na aflevering van de geneesmiddelen zorgt de Poli Apotheek LUMC ervoor dat de vaste apotheek van de patiënt wordt geïnformeerd over de afgeleverde medicatie.

De Poli Apotheek is een openbare apotheek, die is opgezet in nauwe samenwerking met de stadsapothekers in de regio. Net als de andere apotheken heeft de Poli Apotheek een overeenkomst met de meeste zorgverzekeraars. De kosten van geneesmiddelen die door uw verzekeraar vergoed worden, worden direct bij de verzekeraar gedeclareerd. Naast geneesmiddelen biedt de Poli Apotheek ook zelfzorgmiddelen zoals paracetamol.

De Poli Apotheek bevindt zich op de begane grond, op locatie C0 (voor de ontvangstbalie links, einde van de gang rechts om de hoek) en is geopend op werkdagen van 8.00 uur - 18.00 uur. Na 18.00 uur en het weekend kunt u in het LUMC terecht bij de dienstapotheek: apotheek `de Nachtwacht', locatie Centrale hal van het LUMC.