Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 18 januari

Alkmaar, 18-01-2010 o 14.00 uur

Automobilist in de slip door gladheid

Wognum, maandag 18 januari

Een 37-jarige automobilist uit Wognum raakte maandagochtend rond 07.00 uur gewond bij een aanrijding op de Kerkstraat. De man reed op deze straat en raakte met zijn auto in de slip door de gladheid. Hierdoor raakte hij de voorkant van tegemoet komende Connexxionbus. Door de aanrijding raakte de automobilist bekneld in het voertuig. Hij moest door de brandweer worden bevrijd. De man werd met een gebroken bovenbeen overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Een andere automobilist, een 23-jarige man uit Lutjewinkel, kon door de gladheid de aanrijding niet ontwijken, en botste ook met zijn voertuig de bus. Hij bleef ongedeerd, evenals de dertien passagiers van de Connexxionbus.

Huiselijk geweld

Heerhugowaard, zondag 17 januari

Een 36-jarige man uit Heerhugowaard werd zondagmiddag rond 12.00 uur aangehouden in zijn woning voor huiselijk geweld. De man was boos geworden op zijn vrouw. Hij greep haar bij de keel en duwde haar tegen de deurpost. Zij liep hierdoor verwondingen op aan haar oog. De politie werd gebeld. Deze hield de man aan voor huiselijk geweld.

Aanhouding voor vernieling aan auto

Hippolytushoef, maandag 18 januari

Een 24-jarige man uit Hippolytushoef werd maandagochtend rond 06.50 uur aangehouden op de Hendsweel. Een getuige hoorde omstreeks 06.00 uur een harde klap op de Elft. De getuige keek naar buiten en zag een auto op straat staan. Naast de auto stond een man die iets uit de kofferbak pakte. Hij gooide dit tegen een geparkeerde auto aan. Hierna werden er trappen tegen hetzelfde voertuig gegeven. De man stapte hierna in en reed weg richting het dorp. De geparkeerde auto bleek beschadigd te zijn. Aan de hand van het kenteken van de auto van de verdachte kon deze achterhaald worden. De man werd aangehouden op de Hendsweel en overgebracht naar het politiebureau in Den Helder.

Openlijke geweldpleging

Heerhugowaard, maandag 18 januari

Een 23-jarige man uit Hensbroek en een 21-jarige man uit Heerhugowaard werden maandagochtend rond 00.20 uur aangehouden op de Middenweg. Agenten werden ter plaatse geroepen voor een vechtpartij die aan gang zou zijn op het Raadhuisplein. Hier bleek dat een 16-jarige man uit Heerhugowaard door twee mannen in zijn gezicht was geslagen. Het slachtoffer had een dik opgezwollen oog. Hij moest ter behandeling hiervan naar de huisartsenpost. Een getuige had signalementen van de verdachten. Agenten troffen de twee verdachten aan op de kruising Raadhuisplein/Middenweg. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Aanhoudingen voor inbraak in woning

Den Helder, zondag 17 januari

Een 34-jarige man uit Den Helder en een 26-jarige man uit Breezand zijn zondagavond rond 20.30 uur aangehouden op de Fregathof. De politie kreeg rond 20.00 uur een melding dat er ingebroken zou zijn bij een woning op deze straat. Agenten gingen een kijkje nemen en troffen inderdaad braaksporen aan bij de woning. In de woning bleek alles te zijn doorzocht en dat er apparatuur was weggenomen. De agenten spraken een buurtbewoner aan. Deze gaf aan dat hij twee personen met apparatuur de woning uit had zien komen. Eén van deze personen kwam juist een woning aan de Fregathof uit toen de agenten het gesprek met deze buurtbewoner hielden. Hij ging een andere woning binnen, en kwam hier weer uit met spullen. De 26-jarige man werd staande gehouden. De spullen die hij bij zich had bleken afkomstig te zijn uit de woning waar was ingebroken. De andere persoon die met de apparatuur gezien was bleek in de woning te zijn, waar de verdachte zojuist met de tas uit was gekomen. Beide mannen werden aangehouden.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het Fregathof personen met apparatuur gezien of heeft u anderszins informatie, neemt u dan contact op met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor bedreiging

Hoorn, zondag 17 januari

Een 29-jarige man uit Hoorn werd zondagmiddag rond 18.00 uur aangehouden in de woning van zijn ex-vriendin. De man verbleef al enige tijd in het huis van zijn ex-vriendin. Zij wilde graag dat hij het huis verliet, waarop hij haar meerdere keren bedreigde. De vrouw ging naar de politie. Deze hield de man in haar woning aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

Hennepkwekerij ontdekt

Hoorn, maandag 17 januari

In een pand aan de Plevier werd maandagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. Buurtbewoners hoorden zondagavond rond 22.00 uur glasgerinkel bij de woning. Er bleek een ruit van een voordeur kapot te zijn. Vlak ervoor was een witte bestelbus gezien met twee personen die zakken bij zich hadden. Agenten roken ter plaatse een sterke hennepgeur. Bij het naar binnen gaan in de woning bleek er inderdaad een hennepplantage in het pand aanwezig te zijn. Er werden in totaal 392 planten aangetroffen op de tweede verdieping en in de garage. De kwekerij werd maandagochtend geruimd. Naar de huurders van het pand wordt onderzoek gedaan.