CNV Onderwijs

18 januari 2010

Steun de hulpactie voor Haïti!

Categorie: Algemeen nieuws, CNV Onderwijs Internationale zaken

In Haïti zijn tot nu toe 70-duizend lichamen begraven. Dat heeft de premier van Haïti gezegd. Toch worden zes dagen na de verwoestende aardbeving nog steeds mensen onder het puin vandaan gehaald. Volgens hulporganisaties is de situatie ter plekke een chaos. Er is te weinig eten en drinken en mensen kunnen nergens slapen. De hulporganisaties hopen dat er veel geld wordt opgehaald, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen worden geholpen. Tot nu toe werd 3,3 miljoen euro ingezameld.

Radio- en televisiezenders gaan donderdag de hele dag geld inzamelen voor de ramp in Haïti. 's Avonds is er een grote show op televisie. Aan de televisieactie doen Nederland 1, 2 en 3, RTL en SBS6 mee. Op de radio werken onder meer 3FM, Radio 538, Q-Music en Radio Veronica samen om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor Haïti.

CNV Onderwijs roept haar leden op de hulpactie voor Haïti te steunen: `Ik hoor van allerlei initiatieven in het onderwijs om de Haítianen bij te staan. De nood is zo groot; geen voedsel, geen water, geen woning of medische hulp. Later moet het land weer opgebouwd worden. Wij kunnen als onderwijs niet aan de kant staan: elk initiatief dat bijdraagt aan de leniging van dit onmenselijke leed is welkom,' aldus Michel Rog, voorzitter CNV Onderwijs.

Help Nu! GIRO555 t.n.v. de samenwerkende hulporganisaties
---