Gemeente Eijsden

Waterschappen openen persoonlijk digitaal belastingloket

Dit jaar kunnen belastingplichtigen van de beide Limburgse waterschappen voor het eerst hun belastingzaken regelen via een persoonlijk, digitale loket. Op dit loket kunnen zij ondermeer de antwoorden vinden op meest gestelde vragen, de eigen aanslag bekijken, een kopie van de aanslag aanvragen of informatie inzien over de laatste betalingen. Vanaf zaterdag 16 januari worden de belastingaanslagen 2010 bezorgd bij alle inwoners en bedrijven in Limburg.

Verzending van de aanslagen vindt gespreid plaats in de periode van 16 januari tot en met 31 maart 2010. De informatiebladen bij de aanslag geven informatie over het persoonlijke, digitale loket, de tarieven van de belastingheffing 2010 en over de opbouw van de aanslag. Op www.waterschapsheffingenlimburg.nl kunnen belastingplichtigen terecht voor meer informatie.

Deelname proefproject.

In 2010 nemen de Limburgse waterschappen deel aan het proefproject 'geautomatiseerde toets kwijtschelding'. Mocht de proef succesvol verlopen, dan kunnen de waterschappen in de toekomst de kwijtscheldingen klantvriendelijker en sneller behandelen. De waterschappen, het Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen, de belastingdienst en de Rijksdienst voor Wegverkeer wisselen voor de geautomatiseerde proef gegevens uit. Op basis van die gegevensuitwisseling schat de programmatuur in of de betalingscapaciteit van een huishouden, sinds de toets in 2009, is gewijzigd. Wanneer dit niet het geval is, kan ook kwijtschelding in 2010 worden verleend. Deze huishoudens krijgen automatisch bericht van toekenning en ontvangen geen aanslagbiljet waterschapsheffingen. Zij hoeven dus zelf geen verzoek om kwijtschelding meer in te dienen. In deze toets worden alleen gegevens uitgewisseld van huishoudens die in het voorafgaande jaar kwijtschelding hebben ontvangen. Waterschap Roer en Overmaas verleende in 2008 zo'n 10.500 kwijtscheldingen op een totaal van circa 360.000 aanslagen. Waterschap Peel en Maasvallei verleende 3.500 kwijtscheldingen op een totaal van circa 184.500 aanslagen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:


- Waterschap Roer en Overmaas, Ruud van Heel , telefoon (046) 42 05 716