Gemeente Someren


Bedenk een logo voor Stichting WMO-Platform Someren

Sinds 2007 is in Someren Stichting WMO-Platform actief. Dit onafhankelijke platform houdt zich o.a. bezig met het adviseren van de gemeente over zaken, die te maken hebben met de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

De WMO is er voor mensen met beperkingen door ouderdom of handicap, een chronisch psychisch probleem en ouders met kinderen met opvoedproblemen, maar ook voor gezonde mensen. Verder vallen ook de maatschappelijke opvang, het verslavingsbeleid en de bestrijding van huiselijk geweld onder de WMO.

De WMO regelt ondersteuning voor mensen die hulp nodig hebben en stimuleert bovendien onderlinge betrokkenheid in buurten en wijken.

De Wet Maatschappelijke Ontwikkeling wordt uitgevoerd door de gemeente. Inwoners hebben echter een belangrijke stem in het WMO beleid, zij kunnen hun gemeente ter verantwoording roepen. Het WMO-Platform wil daarom niet alleen een adviesraad voor het WMO-beleid van de gemeente zijn. Zij wil tevens bijdragen aan de totstandkoming of verbetering van het bieden van gelijke mogelijkheden aan mensen met of zonder een beperking (burgerparticipatie). Het onafhankelijke WMO-Platform Someren heeft daarvoor een eigen gezicht en herkenbaarheid nodig. Het platform is daarom op zoek naar een logo.

Prijsvraag

Het WMO-Platform Someren nodigt u uit om een toepasselijk logo te ontwerpen. De naam "WMO-Platform Someren" moet in het logo zijn opgenomen. Voor de winnaar is 100 euro beschikbaar gesteld.

Dit logo zal gebruikt worden voor alle publicaties van het platform, briefpapier e.d. en moet bijdragen tot de herkenbaarheid van het platform.

Opsturen voor 1 maart a.s.

U kunt een ontwerp opsturen vóór 1 maart 2010 aan de secretaris van het WMO-Platform Someren: Henk Hoeben, Kerkweijerstraat 7, 5711 VK Someren.

Meer informatie
Meer informatie over de WMO kunt u vinden op www.invoeringwmo.nl Laatst gewijzigd: 18 januari 2010

---