KNHS

Winst voor Maria van den Dungen in KNHS-Imperial Riding Cup Emmeloord 18 januari 2010
Maria vd Dungen

1 | 2

EMMELOORD (KNHS) Maria van den Dungen (Amsterdam) sleepte op zondag 17 januari haar eerste overwinning in de wacht in de KNHS-Imperial Riding Cup 2009/2010. Met Rembrandt DDH bleef de amazone de concurrentie op Ruitersportcentrum Emmeloord ver de baas. Antoinette te Riele (Weert) reed Dynasty naar de tweede plaats, terwijl Jasmijn Linthorst (Wenum Wiesel) met Wester Aikemas Adios beslag legde op de derde plaats.

Ondanks de slechte weersomstandigheden bleef de rubriek in Emmeloord uitstekend gevuld. De winnende combinatie Maria van den Dungen en Rembrandt DDH lieten zien in topvorm te zijn en constant te kunnen presteren. Antoinette te Riele startte met haar nieuwe pony Dynasty voor het eerst in de KNHS-Imperial Riding Cup en zette een uitstekende score neer van 73,52%. Ook de als vierde geplaatste Sanne Gilbers trad met Daylight voor het eerst op in deze dressuurcompetitie voor ponys en was tevreden met haar score van 68,33%.

In deze tweede competitiewedstrijd van de KNHS-Imperial Riding Cup op de prachtig verzorgde accommodatie van Ruitersportcentrum Emmeloord namen in totaal zevenendertig combinaties deel. De beste zestien combinaties hebben punten verdiend voor de competitie, waarmee zij kans maken op deelname aan de finale op 27 juni in Almelo. Om in aanmerking te komen voor een finaleplaats moeten de ruiters aan minimaal drie competitiewedstrijden deelgenomen hebben. De volgende competitiewedstrijd vindt plaats op zaterdag 20 februari in Uden.

Uitslag KNHS-Imperial Riding Cup 17 januari, Emmeloord Juryleden: C: mw. W. Blanken-van der Scheer, H: dhr. A.H.N. Vroom, B: mw. J.H. Gerritsen
# Naam Achternaam Plaats Pony Totaalperc.

1 Maria van den Dungen Amsterdam Rembrandt DDH 76,76%
2 Antoinette te Riele Weert Dynasty 73,52%

3 Jasmijn Linthorst Wenum Wiesel Wester Aikemas Adios 69,07%
4 Sanne Gilbers Varsseveld Daylight 68,33%

5 Christien Kerbert Enschede Cinderelle du Bois 67,87%
6 Chaira Prijs Castricum Mastwood Blackberry 67,78%
7 Michelle De Jonge Groningen Hagelkruis Valentijn 67,41%
8 Chaira Prijs Castricum Desperado 67,22%

9 Jeanine Nekerman Zwartsluis Hoby 64,91%

10 Julia van Schaik Valthermond Vitell W 64,63%

Klik hier voor de volledige uitslag en de tussenstand van de KNHS-Imperial Riding Cup 2009/2010.

Zie het origineel
Op de foto: Maria van den Dungen die de competitie KNHS Imperial Riding Cup 2008/2009 won.