Gemeente Breda

Buurtsafari Brabantpark

Bewoners van Brabantpark kunnen zich sinds afgelopen december opgeven om mee te gaan op een ontdekkingstocht door hun eigen wijk.

Onderweg komen ze interessante plaatsen en personen tegen die hen uitdagen om ideeën te geven over de toekomst van zaken als openbare ruimte, groen, verkeer, onderwijs, nieuwbouw, zorg en leefbaarheid. Veel bewoners hebben al gehoor gegeven aan de uitnodiging.

Â

'Als je jong bent is wonen in Brabantpark een uitnodiging om het fijn en relaxed te houden', schrijft een Brabantparkbewoonster in haar aanmelding voor een zogenoemde buurtsafari door de wijk. Een oudere bewoner zegt dat hij al veertig jaar tot volle tevredenheid in de wijk woont en vindt het belangrijk dat zo blijft. Ook hij gaat graag mee op een buurtsafari door Brabantpark. In de groep zit ook steeds een deelnemer uit de wijkraad en een specialist van de gemeente. De gesprekken worden onderweg geleid door B_in motion die de safariâs in opdracht van de Gemeente Breda organiseert.

Â

De wensen en ideeën van de bewoners resulteren in een bewonersadvies dat als basis zal dienen voor de nieuwe gebiedsvisie voor Brabantpark die de Gemeente Breda dit jaar opstelt. De wijkraad heeft hier om gevraagd, omdat er nogal wat ontwikkelingen in Brabantpark zijn. Zo komen er door de bebouwing van onder andere het oude Hero-terrein heel wat wijkbewoners en -gebruikers bij.

Â

Parallel aan de buurtsafariâs zit een begeleidingsgroep uit de wijk aan tafel met de Gemeente Breda. Wethouder Janus Oomen van Ruimtelijke Ontwikkeling, Ontwerp en Beheer Buitenruimte: âDe ideeën en opmerkingen uit de buurtsafariâs komen tijdens deze gesprekken direct op tafel. Het meepraten heeft voor de deelnemende bewoners dus meteen resultaatâ.

Â

De eerste buurtsafari is op 20 januari en heeft als hoofdonderwerp verkeer. De safari-gangers gaan dan op een âvergaderfietsâ door de wijk en worden onderweg op verschillende punten en door verschillende personen op de proef gesteld.

Â

Er is iedere week een safari met een ander hoofdthema waarbij bewoners steeds op een andere, maar altijd verrassende manier de wijk verkennen. Bewoners kunnen zich nog altijd als reiziger of gids opgeven via info@b-inmotion.nl of 076-8880097.

Â

Breda, 18 januari 2010