Gemeente Dantumadeel


Joke de Vries-Bosch vrijwilliger van het jaar

In een volle Kloosterkapel in Sibrandahûs werd mevrouw Joke de Vries-Bosch op zaterdag 16 januari officieel uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2009. Uit handen van wethouder Siepie Hylkema ontving zij een officiële oorkonde. Mevrouw De Vries-Bosch zet zich al jaren in als commissielid van de plaatselijke Kommisje fan de Alde Fryske Tsjerken in Sibrandahûs en verricht daarnaast diverse werkzaamheden in de Kloosterkapel van Sibrandahûs.

Verder is ze dagelijks in de weer voor het Albanië Comité Raard. Voor dit comité verkoopt ze onder meer zelf gemaakte kaarten en jam op markten en braderieën. In Sibrandahûs helpt ze ook altijd mee tijdens de voorbereidingen op het dorpsfeest en in buurdorp Rinsumageast helpt mevrouw De Vries-Bosch mee tijdens Koninginnedagactiviteiten. Ook is zij actief als `hulp-beppe' bij de vrijdagse creatieve lessen op het IBS te Driezum.

De onderscheiding "Vrijwilliger van het jaar" wordt dit jaar voor de zevende maal uitgereikt in de Gemeente Dantumadiel. Met deze onderscheiding wil de gemeente zichtbaar maken dat zij belang hecht aan het vele vrijwilligerswerk dat gelukkig door veel mensen in Dantumadiel wordt gedaan.
Vrijwilliger van het jaar 2009

(Foto: Germ Westra)