Tom Coronel

18 Januari 2010
TW Steel presenteert de Tom Coronel WTCC edition

TW Steel en Tom Coronel hebben wederom de handen ineengeslagen. Niet verwonderlijk als u de historie van TW Steel en de carrière van Tom Coronel kent. Beide partijen zijn snel, oplettend maar vooral bij de tijd. Daarnaast was het Tom nooit gelukt een passend horloge merk te vinden wat echt bij hem past. Iets wat hij wel terug kan vinden bij TW Steel.

Helaas is het niet mogelijk Tom helemaal te omschrijven. Daar hebben we echt een boek voor nodig! Tom, die tijdens zijn geboorte reeds benzine in zijn aderen had stromen was van jongs af aan al op het circuit van Zandvoort te vinden. Na het winnen van vele races werd hij al snel gevraagd door grote partijen om in Japan zijn carrière voor te zetten. Na deze succesvolle periode is Tom weer terug in Nederland waar vandaan hij nog steeds wereldwijd races rijdt in het WTCC. Dit overigens niet zonder succes. Het afgelopen jaar won hij de Independents Trophy, het klassement voor privérijders in het FIA WTCC.

TW Steel is een snelgroeiend horlogemerk. Het Nederlandse merk is viereneenhalf jaar geleden gestart met de productie van vier oversized horloges in de Canteen style. Deze horloges werden met veel enthousiasme ontvangen door een groot publiek. Waar velen zeiden dat grote horloges slechts een tijdelijk trend zou worden bleef TW Steel zijn slogan Big in oversized watches trouw. Inmiddels bestaat het merk uit meer dan 150 modellen en is wereldwijd succesvol in meer dan 70 landen. Het moge u duidelijk zijn dat TW Steel hiermee trendsetter en tevens marktleider op het gebied van grote horloges is.

Het was niet makkelijk om samen met Tom een Limited edition te creëren. Mede door zijn eigen mening over hoe het horloge er uit moest zien, dat is tevens de redenen dat horloge veel later op de markt komt als in eerste instantie gepland. Naast het feit dat hij erg trots is een eigen horloge te brengen hield het hem niet tegen ook zijn eigen identiteit hierin te verwerken. Elk detail is dan ook door Tom beoordeeld, nogmaals kritisch bekeken en daarna goedgekeurd. Hij wilde een horloge waar hij trots op kon zijn. Iets wat helemaal gelukt is.

Deze limited edition bestaat uit 360 stuks wereldwijd. Een zeer gelimiteerde oplage . Dit was de wens van Tom Coronel zelf. Zijn uitspraak hierover was duidelijk; Limited moet ook echt Limited zijn! Ook al is de vraag misschien wel groter!

Belangrijkste voor Tom was dat het horloge elementen heeft uit de racerij. Racen is stoer, draait om snelheid en heeft te maken met tienden van seconden. Eigenschappen welke allen terug te vinden zijn in dit horloge. Denk hierbij aan de tachymeter waarop de gemiddelde snelheid is af te lezen. De 24 meter ring is vooral van toepassing bij de 24 h races waar Tom aan deelneemt. De oranje kleur is een signaal kleur, iets waar Tom gek mee is. Engine screws op de poten van de kast, Traanplaat motief op de kroon en de rubber band met WTCC logo geven het geheel de racy look die het verdient. Op het achterdeksel is de nummering van het horloge, het World Touring Car Championship logo en zelfs de handtekening van Tom Coronel terug te vinden. Daarnaast was het zijn wens om het horloge met twee banden te leveren. Dit zodat het horloge voor vele gelegenheden en alle jaargetijden draagbaar is. Een uniek geheel waar tevens een prachtige horlogebox als bewaardoos aan toegevoegd is.