Politie Zaanstreek-waterland

Verkeerscontroles in de Zaanstreek

Zaanstreek, 18-01-2010 o De politie heeft afgelopen weekeinde in de Zaanstreek diverse verkeerscontroles gehouden.

Vrijdagmiddag werden op de Wandelweg in Wormerveer 44 bekeuringen uitgeschreven voor gordels (30) de telefoon in de hand hebben onder het rijden (9), rijden over het fietspad met een bromfiets (1), niet goed leesbare kentekenplaat (1) en het gebruiken van een onjuist kenteken (1). Twee automobilisten werden beboet omdat zijde met donker gekleurde ruiten reden. De lichtdoorlaatbaarheid was minder dan 50 % en werd gemeten met een geijkt apparaat. De meeste bestuurders werden onderworpen aan een blaastest maar niemand had (teveel) gedronken.

Op de Hoofdtocht in Zaandam werd op Zaterdagmiddag een
snelheidscontrole gehouden met de laser. Van bijna 500 voertuigen werd de snelheid gemeten. 6 bestuurders kregen een boete omdat zij zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km per uur hielden. De hoogst gemeten snelheden waren 87 en 90 km per uur. Verder werd gelet op gordels waarvoor 11 bestuurders werden bekeurd. Eén bestuurders probeerde aan de boete te ontkomen door snel af te slaan en via diverse straatjes weg te komen. Een motoragent achterhaalde hem en bracht hem naar de controleplaats waar hij alsnog op de bon werd gezet. Alle bestuurders hebben geblazen maar niemand had (teveel) gedronken.

Tijdens een alcoholcontrole op de Padlaan in Krommenie werd zondagavond het rijbewijs van een bestuurder ingevorderd omdat hij ruim drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had. In totaal moesten acht bestuurders in de bus op het analyseapparaat blazen omdat zij bij de voorselectie op straat een alcoholindicatie bliezen. Twee bestuurders kregen uiteindelijk een proces-verbaal en een rijverbod. Er werden drie bromfietser bekeurd omdat hun bromfiets teveel vermogen gaf op de rollenbank en één fietser ging op de bon wegens het niet voeren van verlichting