Gemeente Almere

Verkeersveiligheidslabel voor basisschool Panta Rhei

18-01-2010

Verkeersveiligheidslabel Phanta Rei Afgelopen donderdag 14 januari heeft katholieke basisschool "Panta Rhei" het welverdiende Verkeersveiligheidslabel in ontvangst mogen nemen.

In een hal vol met kinderen, ouders en leerkrachten werd een mooi programma gegeven om de labeluitreiking feestelijk te vieren. Enthousiaste kinderen met verkeersborden op hun wangen zongen uit volle borst een lied over verkeersveiligheid voor zebra SEEF, de mascotte van het project van wethouder onderwijs Martine Visser.

Martine Visser prees de kinderen en de school voor het werk dat ze verzet hebben en de kennis die ze hebben opgedaan. Zij vond het terecht dat de school het label ontving. Tegelijkertijd stimuleerde de wethouder de school en vooral ook de ouders om aandacht te blijven besteden aan verkeersveiligheid en het gedrag in het verkeer. Hoewel normaal gesproken gestimuleerd wordt om fietsend of wandelend naar school te komen, vond de wethouder het nu ook heel goed om te zien dat zoveel kinderen op de slee naar school waren gekomen.

Basisschool Panta Rhei is ondertussen al de 19e school in Almere die het Verkeersveiligheidslabel heeft behaald. Daarmee wordt in Almere structureel en op een breed vlak aandacht gegeven aan verkeersveiligheid op basisscholen. Tegelijkertijd wordt bij de scholen die meedoen aan het Verkeersveiligheidslabel ook hard gewerkt om knelpunten op straat op te lossen. Op die manier wordt niet alleen aan kennis en gedrag gewerkt, maar wordt het ook mogelijk om je veilig in het verkeer te begeven. Stapje voor stapje wordt aan steeds meer kinderen in Almere een veilige route geboden, van huis naar school en in de directe schoolomgeving.

Artikel(en)


* Basisschool het Kristal krijgt verkeersveiligheidslabel
* Verkeersveiligheidslabel voor Basisschool De Loofhut
* Verkeersveiligheidslabel voor school Het Meesterwerk

Winter 2009