Gemeente Heemskerk


maandag, 18 januari 2010

Start nieuw buurtonderzoek Hart van Heemskerk

De gemeente Heemskerk en Welschap Welzijn houden in samenwerking met het buurtteam een buurtonderzoek in Hart van Heemskerk. Het buurtonderzoek begint met een huis-aan-huis enquête, een jongerenenquête en gesprekken met kinderen en buurtbewoners. Alle bewoners én jongeren in de leeftijd van twaalf tot en met 18 jaar ontvangen in de week van 18 januari een brief met een korte vragenlijst om hun ideeën over de buurt aan te geven. Om ideeën te horen van jongere kinderen, organiseert Welschap Welzijn in februari gesprekken met kinderen van groep zes en zeven van de twee basisscholen in Hart van Heemskerk, Het Rinket en De Kariboe.

De bewoners wordt gevraagd om de enquête uiterlijk 8 februari 2010 via internet http://buurtonderzoek-hvh.heemskerk.nl in te vullen. Zij kunnen aangeven wat zij belangrijk vinden in hun buurt, waar zij tevreden over zijn en welke verbeteringen voor de leefbaarheid nog nodig zijn. Zij kunnen ook ideeën geven voor meer contacten en gezelligheid in de buurt. Daarnaast kunnen ze zich aanmelden om aan verbetervoorstellen en activiteiten mee te werken. Jongeren kunnen in de vragenlijst aangeven wat zij doen in hun buurt en welke activiteiten zij willen organiseren of leren. Ook kunnen zij aangeven waar zij het geld voor de buurt aan willen besteden. Als bewoners toch liever een papieren vragenlijst invullen, dan kunnen zij deze tot en met 8 februari insturen.

Gemeente, Welschap Welzijn en het buurtteam Hart van Heemskerk hopen dat zo veel mogelijk bewoners meedoen. Onder de inzenders van de vragenlijsten worden 25 cadeaubonnen verloot.

De resultaten van het buurtonderzoek presenteren Welschap en de gemeente op donderdagavond 11 maart 2010. Buurtbewoners kunnen tijdens deze avond deelnemen aan tijdelijke werkgroepen om samen met het buurtteam verbetervoorstellen voor de buurt te maken. De voorstellen die haalbaar zijn, worden opgenomen in het nieuwe buurtcontract.

De presentatie van het nieuwe buurtcontract vindt plaats op 15 juni 2010. Bij het maken en uitvoeren van dit nieuwe buurtcontract krijgen buurtbewoners zelf een grotere rol.

---