Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 18-01-2010

Rijenaar twee keer aangehouden

RIJEN: Een 35-jarige man uit Rijen is vannacht twee keer aangehouden. Hij werd eerst aangehouden voor rijden onder invloed. Aan het bureau werd hij nog een keer gearresteerd nadat hij bedreigingen had geuit.

Omstreeks 00.55 uur werd gemeld dat er bij een woning een lastige ex man aan de deur stond. Het bleek te gaan om een 35-jarige man uit Rijen, die met zijn auto voor de deur stond. Hij was boos op zijn ex vrouw die daar woont. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies aan het bureau 745 ugl en moest vanwege dat hoge percentage zijn rijbewijs inleveren. Aan het bureau werd hij nog een keer aangehouden omdat hij dreigementen uitte in de richting van zijn ex vrouw. Hij werd ingesloten. Vanwege zijn psychische gesteldheid werd een
medewerker van de GGZ gevraagd om met hem het gesprek aan te gaan.

Twee jongens (15 en 17 jaar) nemen stiekem auto vriend mee

WAALWIJK: De politie heeft zondagmiddag op de Prof. Asserweg twee jongens, een 17-jarige knul uiit Sprang-Capelle en een 15-jarige Waalwijker aangehouden voor joy riding. De 17-jarige bestuurder had natuurlijk, ook gezien zijn leeftijd, geen rijbewijs. Ze bleken de auto van een 22-jarige vriend uit Kaatsheuvel zonder diens toestemming meegenomen te hebben.

De agenten controleerden de auto omdat de kentekenplaat aan de voorzijde ontbrak en er twee jonge gasten in de auto zaten. Daar zat nu een witte plaat. De jongens werden in eerste instantie aangehouden voor joy riding. Aan het bureau bleek dat het duo de auto zonder toestemming van de 23-jarige eigenaar hadden meegenomen. Hij deed aangifte. Hij vertelde dat zijn vrienden bij hem geslapen hadden. Ze gingen even wat drinken halen, zonder dat hij het merkte hadden ze de sleutels gepakt en zijn auto meegenomen. De twee jongens kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Vijf verkeersongevallen in ruim een uur in werkgebied district Oosterhout

OOSTERHOUT: De Noodhulp van het politieteam Oosterhout heeft vanmorgen tussen 07.45 en 09.00 uur op vijf plaatsen in actie gekomen in verband met aanrijdingen. De plotseling op komende gladheid lijkt bij enkele ongevallen daarbij een rol gespeeld te hebben.

SLEEUWIJK: Een 49-jarige vrouw uit Sleeuwijk is vanmorgen omstreeks 07.50 uur betrokken geweest bij een eenzijdig verkeersongeval. Ze reed met haar auto over de Deltaweg komende vanuit de Transvaal en gaande in de richting van Werkendam. Wellicht mede door de onverwachte gladheid, gleed haar auto weg, de berm in en belandde uiteindelijk op zijn dak in de sloot. De bestuurster had geen letsel en kwam met de schrik vrij.

RIJEN: Vanmorgen is omstreeks 08.20 uur op het Grotiusplantsoen een 55-jarige vrouw uit Rijen met haar bromfiets door de gladheid
gevallen. De ambulance kwam ter plaatse en heeft het slachtoffer die klaagde over pijn in knie en onderbeen onderzocht.

OOSTERHOUT: Een 47-jarige Oosterhoutse heeft vanmorgen omstreeks 08.50 uur op de rijksweg A27 een verkeersongeval veroorzaakt. De
automobiliste reed over de rijksweg A27 komende vanuit de richting Hooipolder en reed op de linkerrijstrook in de richting van Breda. Ze zag te laat dat het verkeer niet zo hard reed in verband met de drukte. Zij trachtte door uit te wijken een aanrijding met haar voorganger te voorkomen. Ze raakte in een slip en reed alsnog tegen haar voorganger, een auto bestuurd door een 45-jarige man uit Heusden. De Oosterhoutse kwam met haar auto tegen de vangrail tot stilstand. De automobilist uit Heusden raakte licht gewond. Hij werd met een ambulance naar het Amphiaziekenhuis aan de Molengracht te Breda gebracht. Daar werden enkele licht kneuzingen aan de linkerschouder en bovenarm geconstateerd. Ook heeft hij een lichte hersenschudding.

'S-GRAVENMOER: Vanmorgen heeft omstreeks 08.50 uur een verkeersongeval plaats gevonden op de Wielstraat. Een 19-jarige vrouw uit
's-Gravenmoer reed met haar auto op de Wielstraat in de richting van Raamsdonk. Er kwam een tegenligger aan waardoor ze naar rechts moest uitwijken. Haar rechtervoorwiel kwam hierdoor in de berm. Ze raakte in een slip. Ze kwam vervolgens met haar auto met de voorzijde in de sloot. De auto sloeg bij het raken van de slootbodem over de kop. De bestuurster is met hulp van een omstander uit haar auto gekomen. Deze getuige heeft zijn gegevens niet achtergelaten, het slachtoffer en haar ouders wilden hem graag bedanken voor zijn hulp.

BABYLONIENBROEK: Vanmorgen is omstreeks 07.50 uur een 52-jarige vrouw uit Babylonienbroek zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hillsestraat. Een 16-jarige Almkerker reed in zijn brommobiel in de richting van de Meeuwensesteeg. In een flauwe bocht naar links is zijn voertuig gaan schuiven, waardoor hij van de weg raakte. Hij heeft daarbij het slachtoffer die met haar hond in de berm liep geraakt. Naast de ambulance kwam ook een traumateam met de auto ter plaatse. Het slachtoffer is met ernstige verwondingen naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Twee verkeersongevallenanalisten zijn ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen.

Brandje in Oosterhout en caravanbrand in Dorst

OOSTERHOUT: Vanmorgen heeft omstreeks 08.50 uur een klein brandje gewoed tussen het plafond en het dak boven de passage aan het
winkelcentrum de Meerstoel. De brandwee ging met een
tankautospuitwagen en een ladderwagen ter plaatse. Kennelijk was er bij het opstarten kortsluiting in een transformator ontstaan. De brandweer had de brand snel onder controle. Later in de morgen is de brandweer in verband met een nacontrole nog een keer ter plaatse gegaan.

DORST: Gisteravond heeft rond 23.00 uur brand gewoed in een caravan op de camping aan de Vijf Eikenweg. De brandweer heeft de brand geblust. De politie houdt rekening met brandstichting.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 18-01-2010 15:42 | © Regio Midden en West Brabant |