Audax D'Or/LOF-prijs 2009 Bestemming Mercure D'Or/LOF-prijs 2009 Maandag 18 Januari, 2010 Op donderdag 10 december 2009 is tijdens het jaarlijkse tijdschriftengala de oeuvreprijs, de Mercur d'Or/LOF-prijs door de vakjruy toegekend en uitgereikt aan Audax oprichter en eigenaar Jacques de Leeuw. Dit vanwege het feit dat hij door zijn durf en visie het uitgeefvak in Nederland heeft vernieuwd en geprofessionaliseerd. Naast een oorkonde, een beeldje, bestaat de oeuvreprijs ook uit een geldbedrag van ⬠10.000,- dat de ontvanger dient te besteden voor een goed doel.

De heer De Leeuw ervaart de prijs als morele steun om in de toenemende digitale concurrentie met internet de verkrijgbaarheid van print mogelijk te maken. Op verzoek van de heer De Leeuw wordt deze prijs van ⬠10.000,- aan Stichting Lezen&Schrijven gedoneerd.

Het familiebedrijf Audax is een veelzijdige groothandels- en mediaorganisatie die zich in de breedste zin van het woord bezighoudt met het uitgeven, verspreiden en retailen van media- en aanverwante producten. Vanuit het Audax-complex in Gilze worden wekelijks circa 3 miljoen exemplaren tijdschriften, Nederlandse en buitenlandse kranten, boeken en kantoorartikelen verzonden.