ChristenUnie


Aftrap campagne CU Tilburg

Aftrap campagne CU Tilburg

vrijdag 15 januari 2010 13:13

Tilburg, 15 januari 2009. Gisteravond is in Tilburg de aftrap gegeven voor de campagne van de ChristenUnie Tilburg. Ruim honderd mensen verzamelden zich met ballonnen, voorzien van kaartjes, op het stadhuisplein. Daar gaf ChristenUnie lijsttrekker Jos Roose de aftrap. Roose benadrukte het belang van integer bestuur en presenteerde de speerpunten van de ChristenUnie Tilburg: 40 extra wijkagenten, een wethouder voor jeugd en gezin en ondersteuning voor mensen die dreigen buiten de maatschappij te vallen.

In zijn toespraak benadrukte Roose dat de ChristenUnie aansluiting zoekt bij bestaande partijen zoals het CDA. Roose: ,,met onze gemeenschappelijke basis in het achterhoofd, had ik verwacht dat het CDA open zou staan voor een lijstverbinding. Het bestuur van het CDA gaf echter aan hier een half jaar bedenktijd voor te willen, dus dat is helaas niet gelukt." Roose hoopt dat het CDA in de komende weken haar eigen tempo nog een beetje op gaat voeren, ,,want we hebben een vol programma en willen daarbij graag samenwerken met het CDA". De ChristenUnie hoopt drie zetels te halen in de Tilburgse gemeenteraad. ,,Wij hebben ons vier jaar lang voorbereid op dit moment. We staan te popelen om aan de slag te gaan in de stad. Met drie zetels hopen wij een serieuze kans te maken om in het College te komen, met een wethouder voor jeugd en gezin."

Met de deelname van de ChristenUnie aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tilburg, doet de ChristenUnie voor het eerst in de 10-jarige geschiedenis van de partij in de tien grootste gemeenten van Nederland mee.

In deze 10 grote steden is de ChristenUnie als volgt vertegenwoordigd:
1 Amsterdam geen zetel (2006 een klein aantal stemmen tekort)
2 Rotterdam één zetel

3 Den Haag één zetel

4 Utrecht één zetel, Collegepartij (incl. wethouder)
5 Eindhoven één zetel

6 Tilburg geen zetels, ChristenUnie doet in 2010 voor het eerst mee
7 Almere twee zetels, Collegepartij (gedeelde wethouder met CDA)
8 Groningen twee zetels

9 Breda geen zetels, ChristenUnie doet in 2010 voor het eerst mee
10 Nijmegen geen zetels, ChristenUnie doet in 2010 voor het eerst mee

Jos Roose: ,,drie zetels lijkt gezien deze lijst onrealistisch. Echter, met het politieke geblunder in Tilburg van de afgelopen jaren in het achterhoofd, en wetende dat juist een partij als de ChristenUnie antwoorden heeft op vragen rondom overlast, sociale armoede en problemen met jongeren, komen de drie zetels snel in zicht."

De komende weken zal de ChristenUnie Tilburg zichtbaar zijn in winkelcentra en in de binnenstad. Onder het motto ,,als ik één dag de baas zou zijn..." vraagt de ChristenUnie Tilburg de mensen in Tilburg wat zij het liefste zouden veranderen in de stad. Roose: ,,Dit is geen opiniepeiling benadering zoals TON dat doet. Wat wij willen is dat het stadsbestuur haar verantwoordelijkheid neemt en niet met haar eigen prestigepunten bezig is. Om dat te bereiken is het nodig dat de Tilburgers zich uitspreken over wat zij de meest belangrijke onderwerpen vinden. Op die manier hoop ik dat de huidige Tilburgse politici oog krijgen voor de thema's die spelen in de stad".

Tags
Tilburg
Verkiezingen