Gemeente Maassluis

College stelt opnieuw vragen aan instanties over jeugdzorgplus

Harreveld_website.jpg

Naar aanleiding van de uitzending van RTL Nieuws op 28 december 2009 over jeugdzorgplus in Nederland zijn er vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Maassluis door politieke partijen en inwoners. De vragen hebben betrekking op aspecten van zowel de jeugdzorginstellingen in Nederland als de voorgenomen huisvesting van Jongerenhuis Harreveld in Maassluis. Het college wil zo spoedig mogelijk met alle verantwoordelijke instanties om tafel gaan, om de juiste antwoorden te krijgen op de gestelde vragen over zowel noodzaak als veiligheid, rond de vestiging van Jongerenhuis Harreveld in Maassluis.

Het college voert daarom binnenkort gesprekken met vertegenwoordigers van het ministerie van Jeugd en Gezin, met de Inspectie Jeugdzorg en met de directie van Jongerenhuis Harreveld. Ook wenst het college spoedig overleg over dit onderwerp met afgevaardigden van de Provincie Zuid-Holland en de Stadsregio.

Direct na deze gesprekken zal het college van de gemeente Maassluis de gestelde vragen van de politieke partijen en inwoners beantwoorden. In de tussentijd worden geen verdere besluiten over de tijdelijke of definitieve vestiging van Jongerenhuis Harreveld in Maassluis genomen.

Burgemeester Karssen zei hierover tijdens zijn nieuwjaarstoespraak van 4 januari jl.: "Ik heb als burgemeester de eindverantwoordelijkheid voor de veiligheid hier in de stad en daar til ik zwaar aan. Nu door de uitzending van RTL over de gesloten jeugdzorg de discussie, begrijpelijk, toch weer oplaait vind ik dat de tijd nog niet rijp is om met Harreveld op korte termijn een convenant te sluiten over de veiligheid. Er moet door Harreveld, maar zeker ook door de minister van Jeugd en Gezin, eerst meer zekerheid worden gegeven over de veiligheid die hier in de stad wordt gevraagd."

Voor overige informatie > Jongerenhuis Harreveld