Gemeente Maassluis

Inwoners van Maassluis kunnen meewerken aan nieuwe jeugdnota

Het college van de gemeente Maassluis heeft in december ingestemd met het opzetten van een nieuw jeugdbeleid voor de periode 2010-2014. Het goede van het oude beleid wordt gehandhaafd en verbeterpunten worden toegevoegd. De nieuwe jeugdnota wordt de komende maanden voorbereid en in april aangeboden aan de nieuwe gemeenteraad. Alle inwoners, jong en oud, worden de komende maanden actief benaderd om hun bijdrage te leveren. Want wie weet nu het beste wat de jeugd belangrijk vindt in en voor Maassluis? Dat zijn de jongeren zelf, hun ouders en verzorgers, de professionals van instellingen en scholen, adviesraden en alle belangstellenden in de stad.

Voor de jongeren worden twee avonden georganiseerd in Jongerencentrum Skills op 24 en 26 februari a.s. en de volwassenen (ouders, professionals, adviesraden en belangstellenden) zijn welkom bij een bijeenkomst op 17 februari a.s. in Theater Schuurkerk. Het doel van deze ontmoetingen is het gezamenlijk benoemen van acties van en voor de jeugd in Maassluis. De gemeenteraad beslist uiteindelijk wat haalbaar is en wat uitgevoerd zal worden in de periode van 2010 tot en met 2014.

De jongeren gaan tijdens de twee avonden in Skills op 24 en 26 februari a.s. met elkaar in gesprek over de vraag wat zij nu belangrijk vinden in en voor Maassluis. De aftrap van deze gesprekken zijn korte filmpjes, die jongeren zelf kunnen maken. Van donderdag 21 januari tot 22 februari a.s. kunnen alle kinderen en jongeren tot 23 jaar hun filmpjes van maximaal twee minuten inzenden. De filmpjes, opgenomen met mobiele telefoon of camera, moeten laten zien wat de inzender belangrijk vindt in en voor Maassluis. Denk bijvoorbeeld aan vragen, zoals: Waar houd je je het liefste mee bezig? Sport je graag? Houd je van muziek? of Speel je graag toneel?

Deelnemers kunnen hun filmpje(s) uploaden via de website www.jijenmaassluis.nl en hiermee een prijs winnen. De prijs voor de meest favoriete film in de leeftijdscategorie tot 13 jaar is een Nintendo DSi en voor jongeren van 13 tot 23 jaar een Ipod touch. De winnaars worden gekozen door de aanwezigen tijdens de beide jongerenavonden, door het uitbrengen van hun stem op het leukste filmpje. Direct aan het einde van de tweede avond, op 26 februari, worden de winnaars bekend gemaakt. Alle jongeren in Maassluis zijn van harte welkom om deel te nemen aan de gesprekken en te stemmen op de filmpjes. De inzenders van filmpjes hebben echter een dubbel voordeel, want zij kunnen dan ook zelf hun stem uitbrengen op hun eigen filmpje.

De professionals, adviesraden en andere belangstellenden in de stad zijn welkom bij een discussieavond over het jeugdbeleid op 17 februari a.s. in Theater Schuurkerk.