Politie Zeeland


Z-102-2010 Verdachten van beroving aangehouden
Afgelopen vrijdag, 15 januari 2010, zijn drie mannen door agenten van de Zeeuwse politie aangehouden.
Zij worden er van verdacht op woensdag 13 januari een 29-jarige man uit Sas van Gent te hebben bedreigd en beroofd. Bij die beroving is de portemonnee van de Sassenaar weggenomen.

De drie mannen zijn in een woning in Hulst aangehouden. De verdachten betreffen een 19-jarige man uit Arnhem, een 23-jarige man uit Hulst en een 17-jarige jongen uit Arnhem. Zij zijn gehoord over de zaak en hebben een bekennende verklaring afgelegd.

De verdachten zijn vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris.
Beide meerderjarige mannen zijn in bewaring gesteld. De 17-jarige jongen zit ook nog vast. A.s. woensdag wordt beslist over zijn verzoek tot schorsing.


O-103-2010. Beknelling na aanrijding in Tholen
Maandag vond rond 10.00 uur op de kruising Reimerswaalseweg/Postweg in Tholen een frontale aanrijding plaats tussen een bus en een personenauto.
Een 38-jarige vrouw uit de gemeente Tholen raakte bekneld in de personenauto.
Zij is door de brandweer en ambulancepersoneel uit haar benarde positie gehaald en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom gebracht. Haar auto is total loss.

De bus, bestuurd door een 50-jarige man uit gemeente Woensdrecht kwam uit de richting Poortvliet en sloeg af richting Tholen. De personenauto kwam vanuit de Oesterdam.

De lijndienstbus is vervangen vanwege zware schade aan de voorkant van de bus.
De inzittenden van de bus kwamen met de schrik vrij.