Gemeente Dalfsen

DSZ gemeenten ondertekenen ICT-convenant

18-01-2010

Gezamenlijk Shared Service ICT over 2 jaar

Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland ondertekenen ICT-convenant

Zwartsluis - Op maandag 18 januari 2010 heeft in het hotel Zwartewater in Zwartsluis de feestelijke ondertekening plaats gevonden van het convenant voor de ICT-samenwerking tussen de gemeenten Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland. In aanwezigheid van de ICT-medewerkers, de huidige ICT-leidinggevenden en de betrokken P&O'ers en communicatieadviseurs, hebben bestuurders en gemeentesecretarissen het convenant ondertekend.

Eind 2008 hebben, op voorstel van de drie gemeentesecretarissen, de colleges van de gemeenten Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland de intentie uitgesproken om de ICT-samenwerking te intensiveren. Het voornemen is om een gezamenlijke ICT-pool te vormen, met als einddoel een Shared Service ICT over ongeveer twee jaar.

In het eerste half jaar van 2009 is hard gewerkt aan de verdere uitwerking van de ICT-samenwerking tussen de gemeenten Dalfsen, Staphorst en Zwartewaterland. Vanaf september 2009 heeft het besluitvormingstraject plaats gevonden.

In alle drie gemeenten hebben de colleges van B&W positief ingestemd met de ICT-samenwerking. De gemaakte afspraken hierover zijn vastgelegd in een convenant. De ICT-pool is een 1e project bij het verder samenwerken tussen de 3 gemeenten. In maart aanstaande wordt gesproken over andere onderwerpen die zich lenen voor samenwerking. Bestuurders en gemeentesecretarissen van de 3 samenwerkende gemeenten ondertekenden het convenant Bestuurders en gemeentesecretarissen van de 3 samenwerkende gemeenten ondertekenden het convenant