Politie Brabant-Noord

Gewonden door glad wegdek

Regio , 18-01-2010

Dat het wegdek in de vroege ochtenduren nog erg glad kan zijn bleek maandagochtend op verschillende plekken in de regio Brabant Noord. Dienstdoende agenten alarmeerden de gemeenten daarover.

In 's-Hertogenbosch ging een 30-jarige vrouw op de Laagakkerstraat op haar snorfiets onderuit, waarna ze met hoofdletsel naar het ziekenhuis werd vervoerd. In dezelfde stad op de Ophoviuslaan ging ook een 33-jarige inwoonster met haar snorfiets onderuit. Ook zij werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Op de Coornhertstraat viel een 13-jarige jongen uit Helvoirt met zijn fiets. Hij liep mogelijk een gebroken voet op. Een 30-jarige Bossche vrouw liep mogelijk een gebroken enkel op toen ze op de Merwedelaan met haar scooter wegschoof. Haar 6-jarige dochtertje, die achterop, liep een hersenschudding op. Op de Zandzuigerstraat viel een 59-jarige vrouw met haar fiets en brak haar heup.

Een 57-jarige vrouw uit Uden viel in haar woonplaats op de Hoevenseweg met haar fiets. Ook zij werd met heupletsel naar een ziekenhuis gebracht. Op de Sieberg viel een 62-jarige fietster die met letsel aan haar onderbeen werd afgevoerd.

Tenslotte viel in Veghel een 46-jarige fietser uit die plaats door de gladheid op de Rembrandtlaan en brak mogelijk zijn voet.Hij ging voor behandeling naar het ziekenhuis.