Kempen & Co



PERSBERICHT

Stichting Pensioenfonds OPG kiest voor fiduciair management en Kempen Capital Management

Stichting Pensioenfonds OPG (belegd vermogen circa EUR 200 miljoen), het ondernemingspensioenfonds van Mediq, heeft Kempen Capital Management (KCM) aangesteld als fiduciair beheerder. KCM is gemandateerd om de uitvoering van het vermogensbeheer te verzorgen binnen een door het bestuur goedgekeurd mandaat. Het strategisch risicobeheer alsmede de aansturing van de uitvoerders van het vermogensbeheer zijn hiermee beter gewaarborgd.

De keuze voor KCM is het resultaat van een zorgvuldig aanbestedingstraject. Hierbij is Stichting Pensioenfonds OPG begeleid door Avida International. Avida is het toonaangevende management- en organisatieadvies bureau voor pensioenfondsen in Nederland.

Paul Gerla (CEO KCM):
Wij zijn zeer verheugd met de keuze van Stichting Pensioenfonds OPG voor KCM. Wij zien een aanhoudende belangstelling voor complete beleggingsoplossingen onder institutionele beleggers. Dit is verder versterkt door de gedaalde dekkingsgraden als gevolg van de financiële crisis en de door pensioenfondsen opgestelde herstelplannen. Hiermee heeft het onder Jan Bertus Molenkamp opererende Fiduciair Management/Cliënt Solutions Team nu ruim EUR 5 miljard aan beleggingen in beheer. Ook in 2009 hebben we een groot aantal nieuwe cliënten voor deze dienstverlening mogen begroeten, waaronder een drietal middelgrote ondernemingspensioenfondsen.

Amsterdam, maandag 18 januari 2010

Kempen Capital Management N.V.

Voor meer inlichtingen:
Paul Gerla, KCM: + 31 (0)20 348 8733
Jan Bertus Molenkamp, KCM : +31 (0)20 348 8708
Wendy de Jong, Avida International: +31 (0)20 316 3372 Annegees van Linge, perswoordvoerder Mediq: +31 (0)30 282 1325 Beethovenstraat 300 | 1077 WZ Amsterdam | Postbus 75666 | 1070 AR Amsterdam| KvK 33181992 Kempen Capital Management N.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co N.V.





blad 2 Profiel Mediq
Mediq NV is een internationale retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. Mediq is eigenaar van apotheken en levert aan klanten in thuiszorgsituaties. Mediq is marktleider in Nederland. Met circa 7.500 medewerkers is Mediq werkzaam in Nederland, Polen, de Verenigde Staten, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Hongarije, Zwitserland en België. Mediq is opgericht in 1899 als Onderlinge Pharmaceutische Groothandel (OPG) en staat genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel is opgenomen in de Amsterdam Mid Cap Index.

Profiel Stichting Pensioenfonds OPG
Stichting Pensioenfonds OPG, opgericht in 1978, verzorgt de pensioenen van een deel medewerkers werkzaam bij verschillende werkmaatschappijen van Mediq N.V. en oud-medewerkers, de zogeheten gewezen deelnemers. Tevens ontvangen gepensioneerden en nabestaanden een pensioenuitkering van het pensioenfonds.

Profiel Avida International
Avida International is een onafhankelijk management- en organisatie adviesbureau voor institutionele beleggers, pensioenfondsen en overheidsinstellingen. Avida International is gespecialiseerd in het vormgeven van kwalitatief hoogwaardige beleggingsorganisaties, samenwerkingsverbanden met externe (fiduciaire) partijen en het verzorgen van selectie- en aanbestedingstrajecten. Avida International heeft toegang tot het hele spectrum van aanbieders van investment management services en onderscheidt zich door een onorthodoxe werkwijze en haar continue innoverend karakter.

Recentelijk heeft Avida International een aantal pensioenfondsen ondersteund bij het vormgeven van hun uitvoeringsorganisaties voor het vermogens- en risicobeheer. Hieronder vallen de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor de Architectenbureaus ( 2,4 mrd) en een aantal ondernemingspensioenfondsen, waaronder de Stichting Pensioenfonds ABN AMRO ( 8,9 mrd), TNO ( 2,1 mrd), Randstad ( 0,4 mrd) en GITP ( 0,1 mrd).

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. (`Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co is een 100%-dochteronderneming van F. van Lanschot Bankiers N.V. (`Van Lanschot'). Van Lanschot en Kempen & Co staan als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. en zijn in het bezit van een vergunning op grond van artikel 2:11 van de Wet op het financiël toezicht (Wft). Van Lanschot en Kempen & Co zijn tevens als financiële onderneming geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten (AFM) te Amsterdam.

Kempen Capital Management N.V. (`KCM') is een 100%-dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten. KCM streeft naar optimale beleggingsresultaten en werkt met zeer gespecialiseerde management teams. KCM is in het bezit van vergunningen op basis van de artikelen 2:65 en 2:96 van de Wft en staat als zodanig onder toezicht van de AFM.

Nadere informatie over Kempen & Co kunt u vinden op: www.kempen.nl

Beethovenstraat 300 | 1077 WZ Amsterdam | Postbus 75666 | 1070 AR Amsterdam Kempen Capital Management N.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co N.V.