Gemeente Winterswijk


Gemeente koopt vastgoed en verplaatst bedrijven omgeving Narcisstraat

18 januari 2010

Afgelopen dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders overeenstemming bereikt over de aankoop van een aantal panden in de omgeving van de Narcisstraat. In februari besluit de gemeenteraad of de benodigde aankoopbudgetten beschikbaar gesteld kunnen worden.

In het bedrijvengebied omgeving Narcisstraat zitten meerdere ondernemers die graag willen verplaatsen naar nieuwe bedrijfslocaties in Winterswijk om daarmee gewenste uitbreidingen te realiseren. Dit sluit goed aan bij een door de gemeenteraad gewenste ontwikkeling van dit gebied richting woningbouw.

Aankopen
De gemeente heeft de gebouwen van voorheen Oortgiesen en Maas/de Mölle gekocht van WBC Projecten. Ook is het vastgoed van aannemersbedrijf Wiggers aan de Hyacinthstraat aangekocht. De panden van WBC blijven verhuurd aan de zittende huurders. Wiggers koopt een kavel van de gemeente op bedrijventerrein Vèèneslat-Zuid en zal daar een bedrijfsverzamelgebouw inclusief een vestiging van het aannemersbedrijf realiseren. De gemeente verhuurt het vastgoed van Wiggers aan de Narcisstraat de komende jaren aan (startende) ondernemers.

Impuls aan lokale economie
Op middellange termijn kan het gebied, na verplaatsing van de resterende bedrijven zoals Arco en Mennink Veldboom, verkleuren naar woningbouw. Met dit besluit geeft de gemeente een impuls aan de lokale economie en wordt een aanzet gegeven om het gebied Narcissstraat in de toekomst sterk te verbeteren.