Gemeente Uithoorn

Bespreking Oeververbinding door gemeenteraden

18 januari 2010

De gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen hebben onderzoek laten doen naar de effecten van verschillende varianten voor een oeververbinding tussen Amstelhoek en Uithoorn. Uitgangspunt voor het onderzoek is het besluit van de Uithoornse gemeenteraad dat doorgaand verkeer door het centrum van Uithoorn niet meer mogelijk is na de omlegging van de N201.

De beide colleges van burgemeester en wethouders hebben nu hun voorkeur uitgesproken voor de Garagevariant. In deze variant blijft de Prinses Irenebrug bestaan. De huidige weg loopt tot in de nieuw te bouwen parkeergarage in het dorpscentrum van Uithoorn.

Data en tijden

Nu de beide colleges van burgemeester en wethouders hun voorkeur hebben uitgesproken voor de Garagevariant is het woord aan de beide gemeenteraden. Zij zullen een definitieve keuze maken voor een variant. Onlangs is in een aantal wijken in Uithoorn, in Amstelhoek en De Hoef huis-aan-huis een nieuwsbrief verspreid (ook te vinden op de websites van beide gemeenten) met een voorlopige planning van de behandeling door de gemeenteraad. Inmiddels zijn de volgende data en tijden definitief bepaald:

donderdag 21 januari: 19.00 uur Informatief Beraad (Uithoorn)

donderdag 21 januari: 19.30 uur Rondeveens Tafelgesprek (De Ronde Venen)

Vooralsnog staat de besluitvorming in beide gemeenteraden gepland op 4 februari (De Ronde Venen) en 11 februari (Uithoorn). De exacte data en aanvangtijdstippen worden bekend gemaakt in de gemeentepagina en op www.Uithoorn.nl. en www.derondevenen.nl.

banner: oeververbinding
^