D66

zondag 17 januari 2010

Campagne aftrap gemeenteraadsverkiezingen 2010

Zaterdag 16 januari is onder grote aandacht het startschot gegeven voor de D66 campagne in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. De dag in het Tweede Kamergebouw in Den Haag begon met een toespraak van partijvoorzitter Ingrid van Engelshoven. Zij riep de vele aanwezigen op om gedurende de campagnetijd massaal de straat op te gaan om het positieve D66-gevoel verder te verspreiden. Van Engelshoven was verheugd om te zien dat iedereen goed voorbereid en daadkrachtig de komende gemeenteraadsverkiezingen tegemoet gaat. Na deze toespraak vonden er enkele informatieve sessies plaats voor onder meer campagnecoördinatoren, lijsttrekkers en afdelingsvoorzitters. Deze sessies waren de afsluiting van een lang traject van inhoudelijke voorbereiding op de verkiezingen. De kandidaat-raadsleden, lijsttrekkers en campagnecoördinatoren van alle D66 afdelingen gaan goed voorbereid de campagne in.

Het tweede gedeelte van de dag begon met een toespraak van Alexander Pechtold. Alexander Pechtold benadrukte in zijn toespraak nogmaals het belang van de gemeenteraden. D66 vertrouwt op de kracht van het lokaal bestuur. Voor heel veel zaken is lokaal maatwerk beter dan regels uit Den Haag. Nu zo snel mogelijk weg uit Den Haag. Met het hoofd vol ideeën, met de schouders eronder, op naar 3 maart!, aldus Pechtold.

Tot slot werd deze dag afgesloten met een borrel en natuurlijk de finale van de wedstrijd Schrijf het D66 Campagnelied waarin D66 op zoek ging naar het D66 campagnelied voor de gemeenteraadsverkiezingen. De drie finalisten, Asman!, Follow Alice en The Treets, mochten onder grote belangstelling hun D66 campagnelied ten gehore brengen. Uiteindelijk heeft het publiek besloten dat Asman! het beste in staat is het D66 gevoel te vertolken met het nummer Neem de Wind. De prijs bestond onder andere uit een studiodag en een geldprijs van 750 euro. Al met al was het een leerzame dag met een feestelijk einde.