IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN, LLINK, NMO/NIO, IKON
Maandag 18 t/m vrijdag 22 januari 2010
19.00-21.00 uur


* Maandag 18 januari
Omroep: Llink, presentatie: Mieke Spaans

Mieke Spaans ontvangt chef Globalisering Evert Nieuwenhuis die de luisteraar op de hoogte brengt van het laatste globaliseringsnieuws.


* Dinsdag 19 januari
Omroep: NMO/NIO, presentatie: Abdellah Dami

Inhoud nog niet bekend.


* Woensdag 20 januari
Omroep: Llink, presentatie: Teun van de Keuken

Teun van de Keuken heeft de Nederlands-Russische schrijfster Sana Valiulina te gast en praat met haar over haar nieuwe roman 'Honderd jaar gezelligheid'. Haar eerste werk dat zich afspeelt in Nederland gaat over een romantische held in een oververhitte consumptiemaatschappij.


* Donderdag 21 januari
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

In 2006 keerde schrijfster Yasmine Allas, Somalische van geboorte, met Paul Rosenmöller en een tv-ploeg van de IKON na meer dan twintig jaar voor het eerst terug naar haar vaderland. Deze reis was de aanleiding voor haar nieuwste roman 'Een nagelaten verhaal'. Jurgen Maas praat met haar.


* Vrijdag 22 januari
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Theodor Holman heeft Remko Scha te gast en praat met hem over taal en computer. Scha is hoofdonderzoeker aan het ILLC, het onderzoeksinstituut van de UvA waarin wetenschappers op het gebied van logica, informatica en wijsbegeerte samenwerken. Daarnaast maakt hij 'algoritmische kunst' op de computer.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-21.00 uur, afwisselend verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op: www.spirit24.nl